Go Ahead Eagles - sc Heerenveen in teken van LHBTI+ acceptatie

14 oktober 2022 13:47

Komend weekend staan alle wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie in het teken van een bredere LHBTI+ acceptatie. Alle clubs maken zich sterk voor de boodschap dat iedereen welkom is, zichzelf moet kunnen zijn en dat niemand uitgesloten mag worden.

Regenboogvlag


Op initiatief van de Vereniging van Contractspelers (VVCS) en de John Blankenstein Foundation dragen alle aanvoerders in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie komend speelweekend een regenboogband in plaats van de traditionele aanvoerdersband. Daarnaast zal Kees van Wonderen, net als alle andere trainers en scheidsrechters, een regenboogspeldje dragen.

Dit wordt gedaan om collega-voetballers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en vele anderen binnen het voetbal die met hun eigen identiteit worstelen te steunen en bij te dragen aan bewustwording van het bespreekbaar maken van diversiteit. Voetbal moet voor iedereen zijn, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet met plezier kunnen deelnemen aan zijn of haar favoriete sport, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is.