Jansen wijzigt elftal op aantal plekken tegen Go Ahead

17 januari 2022 14:49

sc Heerenveen strijdt dinsdagavond in eigen huis om een plek bij de laatste acht van het TOTO KNVB Bekertoernooi (aftrap: 21.00 uur). Dat moet ten koste gaan van Go Ahead Eagles. "Een stugge ploeg waar je moeilijk van wint", vindt trainer Johnny Jansen.

21112021285727 DSC 2789 (1)


Nog maar twee dagen na de nederlaag bij FC Twente blikt Johnny Jansen met de regionale pers alweer vooruit op het volgende duel. Dinsdag staat sc Heerenveen in het bekertoernooi tegenover Go Ahead. Beide ploegen troffen elkaar in de eerste competitieronde. In Deventer was een gelukkige treffer van Tibor Halilovic goed voor drie punten.

Van 4-3-3 naar 5-3-2
Weinig zal in de achtstefinalewedstrijd hetzelfde zijn. Ander decor, geen zomeravondzon, geen publiek. Bovendien wijzigde de tegenstander in de tussentijd van speelwijze. "Go Ahead speelde toen nog in een 4-3-3-formatie", zegt Jansen. "Nu spelen ze in een meer behoudendere 5-3-2. Dat doen ze goed: het is een stugge ploeg waar je moeilijk van wint."

Toch is dat wel wat sc Heerenveen wil: winnen. Natuurlijk. Zeker in het bekertoernooi is er maar één ding dat telt. "De beker is voor de club hartstikke belangrijk", vertelt Jansen. "We willen de volgende ronde halen. Het leeft enorm. We weten dat bekervoetbal fantastisch is. Zeker als onze supporters erbij zijn. Nu moeten we het weer zonder doen en dat is zo jammer."

Aantal wijzigingen
Wie er wel bij is, is Erwin Mulder. De doelman keert na zijn handblessure terug in de wedstrijdselectie, maar eerste keus Xavier Mous staat 'gewoon' onder de lat. Jansen: "Sommige clubs kiezen in de beker voor hun tweede keeper, maar dat doen wij niet. We voeren wel een aantal wijzigingen door, maar vooral vanuit fysiek oogpunt."

Een van de verschillen ten opzichte van FC Twente-uit is de basisplaats voor Henk Veerman. Siem de Jong zit tegen Go Ahead daardoor op de bank, verklapte Jansen alvast, die voor de rest zijn kaarten tegen de borst houdt. "We gooien het elftal niet plots op de kop. We nemen het toernooi serieus en willen verder."