Jeugdoverzicht: O14 start met winst op FC Volendam

14 maart 2022 12:32

De jeugdacademie van sc Heerenveen is afgelopen weekend begonnen aan de voorjaarscompetitie. De meeste teams hadden zich van de eerste speelronde meer voorgesteld: alleen Onder 14 startte met een overwinning. Een overzicht.

L0qjbyqj

Onder 21
Op het tweede niveau van Nederland begon Onder 21 zaterdag met een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles aan de voorjaarscompetitie. In Twello ging de ploeg van trainer Menno van Dam met 1-0 onderuit.

Onder 15
In Nieuwehorne begon Onder 15 aan de voorjaarscompetitie. De Graafschap kwam op bezoek. De Superboeren liepen in de tweede helft uit naar een comfortabele voorsprong (0-3). Verder dan een goal van Jesse Hellinga in de slotfase kwamen de Friezen niet (1-3).

Onder 14
Op Sportpark Skoatterwâld ontving Onder 14 FC Volendam. De ploeg van trainer Joey van den Berg was een maatje te groot voor de oranjehemden (6-1). De doelpunten werden gemaakt door Kirayno Schaken (2), Redouan Benhija (2), Lars Bleeker en Levy Egbebot. Onze huisfotograaf was erbij.

Onder 13

Onder 13 reisde zaterdag af naar de hofstad voor de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De Hagenezen scoorden in beide helften eenmaal, de Friezen niet (0-2).

Onder 12
Ook een uitduel voor Onder 12. Het team van trainer Nick Kuiper speelde twingames tegen Ajax. Over twee wedstrijden verloren de Friezen met 19-6.

Onder 11
Tot slot Onder 11. In de vroege ochtend vielen er veel doelpunten in het duel met SC Joure. De groen-witten scoorden er eentje meer (5-6).