Jeugdoverzicht: O17 wint bij Feyenoord, O14 verliest derby

04 april 2022 13:25

Een vol programma voor de academie van sc Heerenveen dit weekeinde. Maar door toedoen van het winterweer werden twee wedstrijden afgelast. Zo brachten de overige zes teams het er zaterdag van af.

L1klup4e


Onder 21
Het leek zo goed te gaan op bezoek bij FC Emmen, maar Onder 21 gaf de wedstrijd in De Oude Meerdijk volledig uit handen. De Friezen stonden na ruim een uur met 0-2 voor (doelpunten van Levi de Wilde en Ian Beelen), maar de Emmenaren wonnen alsnog (3-2).

Onder 18
Ook een uitwedstrijd voor Onder 18. Op bezoek bij PEC Zwolle keerden zij wel terug met drie punten. Het werd 0-3, dankzij goals van Trustin van 't Loo, Noah Stassin en Nigel Marengo.

Onder 17
Het goede voorbeeld van Onder 18 werd gevolgd door Onder 17. Op bezoek bij Feyenoord stapte de ploeg van trainer Wilco Hellinga brutaal met een overwinning van het veld. Doede de Jager, Jesse Hellinga en Tygo Land maakten de vroege 1-0 van Feyenoord meer dan goed (1-3).

Onder 14
Een kleine maand voordat de grote derby wordt gespeeld, stonden de Onder 14-teams van sc Heerenveen en SC Cambuur tegenover elkaar op Sportpark Skoatterwâld. De mini-derby werd er voor de Friezen eentje om snel te vergeten (1-3).


Onder 13
Net als Onder 14 leed ook Onder 13 een thuisnederlaag. FC Utrecht was een maatje te groot voor de ploeg van trainer Jeffrey Mast (0-4).

Onder 12
Tot slot Onder 12. Het team van Nick Kuiper kreeg in Nieuwehorne bezoek van Vitesse. De Arnhemmers gingen er met de winst vandoor (1-5).