Jeugdoverzicht: O21 en O17 pakken punt tegen topclubs

07 februari 2022 11:42

Afgelopen weekeinde kwam de jeugdacademie van sc Heerenveen weer in actie. Vijf teams trokken ten strijde, waarvan Onder 21 en Onder 17 in Heerenveen gelijkspeelden tegen een topclub. Een overzicht.

Kzcigdlg

Onder 21
Vrijdagavond al trof Onder 21 Feyenoord. Een pittige uitdaging op voorhand en dat bleek. Na een halfuur leidden de Rotterdammers met 0-2. Maar de Friezen knokten zich in de tweede helft terug. Trustin van 't Loo, die een dag later bij het eerste elftal debuteerde, tekende twintig minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer. Kort erna zorgde Ian Beelen met een wonderschone treffer voor de 2-2.

Onder 17
Ook Onder 17 stond dit weekeinde tegenover een topclub: Ajax kwam zaterdag naar Sportpark Skoatterwâld. De Friezen namen na negen minuten de leiding door een doelpunt van Hylke Priem (1-0). Een halfuur voor tijd kwamen de Amsterdammers op 1-1, wat ook de eindstand werd.

Onder 13
Geen competitieverplichtingen voor Onder 13, maar een oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag. In de hofstad eindigde de ontmoeting in een 2-2 gelijkspel.

Onder 12
Onder 12 reisde af naar het midden van het land. Op het trainingscomplex van FC Utrecht speelde de ploeg van trainer Nick Kuiper twingames tegen de gastheer. Er vielen dus veel doelpunten: 22-10 werd het voor de Domstedelingen.

Onder 11
Tot slot stond voor Onder 11 de burenderby op het programma. Tegen de leeftijdsgenoten van vv Heerenveen werd het op Sportpark Skoatterwâld 4-11 voor de 'bezoekers': sc Heerenveen.