Jeugdoverzicht: Onder 11 wint Belgisch-Nederlands toernooi

19 april 2022 14:44

Ook met Pasen rolde de bal bij de academie van sc Heerenveen gewoon door. Twee ploegen hadden competitieverplichtingen, terwijl vier jeugdteams in actie kwamen op (inter)nationale paastoernooien in binnen- en buitenland. Een overzicht.

L2651rmm


Onder 18
Voor Onder 18 stond een prachtige buitenlandse trip op het programma. De Friezen deden mee aan het 41e Tournoi International de Football U19 in Saint-Joseph. De poule werd gespeeld op zaterdag en zondag. Onder 18 kroonde zich tot poulewinnaar en plaatste zich voor de finales.

De halve finale werd maandagochtend gespeeld. Tegenstander was Lyon Duchere AS. Dankzij een overwinning werd de finale bereikt. Helaas was RFC Seraing net te sterk voor de ploeg van trainer Niek Westra (2-1).

Onder 15
Ook een paastoernooi voor Onder 15: de Orange Veins Cup. Iets dichter bij huis dan Onder 18, in Rotterdam, maakten de Friezen deel uit van een aansprekend deelnemersveld, met onder meer PSG, AZ en FC Kopenhagen.

De Friezen eindigden zondag in een poule met Maccabi Petach Tikva, Club Brugge en Aarhus GF als vierde. Na een nederlaag tegen de Noord-Ierse nationale ploeg werd het team van trainer Emiel Kramer veertiende.

Onder 14
'Gewoon' competitievoetbal voor Onder 14 dit weekeinde. Vrijdag was FC Groningen een maatje te groot voor de ploeg van trainer Joey van Berg (4-1).

Onder 13
Ook voor Onder 13 competitieverplichtingen: zaterdag bij PSV. Op De Herdgang in Eindhoven kwamen de Friezen nog op voorsprong dankzij een goal van Davey Volbeda, maar na rust stelden de rood-witten orde op zaken (4-1).

Onder 12
Onder 12 nam zaterdag en zondag deel aan het SV Enter U12 Tournament in het Overijsselse Enter. Andere clubs die meededen: onder meer Anderlecht, Hibernian en Borussia Mönchengladbach.

Onder 12 kwalificeerde zich op zaterdag voor de finalepoule, waarin werd gewonnen van FC Nordsjælland (2-1), gelijkgespeeld tegen Schalke 04 (0-0) en werd verloren van FC Utrecht (2-0). In de strijd om de vijfde plek werd gewonnen van PSV (1-0).

Onder 11
De mooiste prestatie zette Onder 11 neer. Op paasmaandag schreef de ploeg van trainer Mathijs van de Beld het Veda Bikes U11 Toernooi op zijn naam. Van de 32 Belgische en Nederlandse teams was de Friese club de sterkste op het sportpark van KSV Fortissimo in Ede.

Onder 11 stond in de finale tegenover het Belgische KV Mechelen. Dankzij een 3-0 zege namen de Friezen de beker mee naar huis. En dat was niet de enige prijs die meeging naar Fryslân: Dévon Snell werd uitgeroepen tot speler van het toernooi.