Joost van Aken keert terug op het oude nest

07 februari 2022 16:20

Joost van Aken (27) keert terug bij sc Heerenveen, dat hem vastlegt tot en met het einde van het seizoen. De centrale verdediger was transfervrij na een Engels, Duits en Belgisch avontuur. Van Aken speelde eerder zeven jaar in Fryslân, totdat hij in 2017 naar Sheffield Wednesday ging.

JOOST1


De eerste periode van Joost van Aken bij sc Heerenveen startte in 2010. Op 16-jarige leeftijd verruilde hij de jeugdopleiding van Haarlem (uit zijn geboorteplaats) voor die van de Friezen. Waar hij het sindsdien allemaal voor deed, gebeurde op 16 februari 2014: in de uitwedstrijd tegen Ajax maakte Van Aken als invaller zijn debuut bij het eerste elftal.

In totaal speelde Van Aken 94 officiële wedstrijden voor sc Heerenveen. Na vier seizoenen bij de eerste selectie verruilde hij het Abe Lenstra stadion voor het Hillsborough van Championshipclub Sheffield Wednesday. Daar stond hij vier seizoenen onder contract, met een tussentijds verhuur aan VfL Osnabrück. Het afgelopen halfjaar speelde Van Aken bij Zulte Waregem.

Reacties
Joost van Aken over zijn terugkeer bij sc Heerenveen: "Het geeft een heel speciaal gevoel om terug te keren bij sc Heerenveen. Ik ben heel blij met de kans die de club mij biedt. Ik hoop de selectie met mijn ervaring en spel een impuls te geven en zelf tot zoveel mogelijk speelminuten te komen. Ik kijk er heel erg naar uit om het mooie shirt weer te dragen."

Technisch manager Ferry de Haan: "Met Joost halen we een jongen binnen die de club kent. Hij heeft hier in de jeugd gespeeld, het eerste gehaald en een mooie buitenlandse transfer gemaakt. Helaas heeft hij ook fysieke tegenslag gekend. Het komende halfjaar gaan we kijken of hij zijn oude niveau weer kan halen. Een langer verblijf is dan zeker een optie."