Niek Westra keert terug als trainer Onder 21

29 augustus 2022 10:56

Niek Westra keert terug als jeugdtrainer bij sc Heerenveen. Westra (30) tekent een contract tot het einde van dit seizoen en wordt trainer van Onder 21. 

Niek Westra


Westra was in het verleden al twaalf seizoenen actief bij de Akademy. Zo trainde hij de O11, O13, O15 en O18. Bij Onder 21 wordt hij de opvolger van de in begin augustus vertrokken Tieme Klompe. Hoofd jeugdacademie Marcel van Buuren: “Niek staat bekend als een zeer talentvolle trainer. We vonden het jammer dat hij destijds vertrok maar zijn blij dat hij nu toch weer enthousiast is geraakt om bij de club aan de slag te gaan. Hij is zeer bevlogen, ambitieus en kent onze academie ontzettend goed. We zijn dan ook blij met zijn terugkeer.”

Ook Westra zelf kijk ernaar uit om weer op het veld van Skoatterwâld te staan. “We hebben met het O21-team uitdagende doelen te halen dit seizoen en deze uitdaging spreekt mij aan. Het terugkeren naar een hoger competitie niveau en het doorgroeien van spelers richting het eerste elftal zijn prioriteiten. De juiste begeleiding kan hierin het verschil maken voor spelers en samen met de andere stafleden gaan wij ons hier vol voor inzetten."