'Om utens': Debuterende Zaal mag met Oranje O19 nog hopen op EK

06 juni 2022 09:10

Vijf spelers van sc Heerenveen zijn momenteel op pad met hun nationale ploeg. Milan van Ewijk, Rami Al Hajj, Amin Sarr, Rami Kaib en Timo Zaal spelen dezer dagen interlands. Alleen de laatste kwam afgelopen weekend in actie.

25092021283386 DSC 0476


Timo Zaal

Het wordt een hele opgave voor het Nederlands elftal Onder 19 om kwalificatie af te dwingen. De eerste poulewedstrijd werd woensdag verloren van Servië (1-2) en de tweede eindigde zaterdag tegen Noorwegen in een gelijkspel (1-1). Daardoor moet het derde en laatste duel – dinsdag tegen Oekraïne  – gewonnen worden en is Oranje ook nog eens afhankelijk.

Ondanks het resultaat was er voor Timo Zaal zaterdag reden tot lachen. Tegen de Noren viel hij na een uur in. Daarmee maakte Zaal zijn debuut voor Oranje Onder 19.

Rami Kaib
Rami Kaib wacht nog altijd op zijn debuut voor Tunesië. Ook in het Afrika Cup-kwalificatieduel met Botswana kwam de back zondag niet in actie (0-0).


De volgende mogelijkheid voor Kaib doet zich voor in Japan, waar Tunesië meedoet aan een vriendschappelijk toernooi. De eerste wedstrijd is vrijdag tegen Chili. Volgende week dinsdag is Ghana of het gastland de tegenstander van Tunesië.