'Om utens': Kaib kiest voor Tunesië en mag meteen hopen op debuut

27 mei 2022 10:15

Hoewel het eredivisieseizoen erop zit, hebben (nog) niet alle spelers van sc Heerenveen vakantie. Zo melden Rami Al Hajj en Amin Sarr zich met z'n tweeën bij Jong Zweden en mag Rami Kaib hopen op zijn interlanddebuut. Een overzicht.

06082021281331 DSC4901


Rami Al Hajj en Amin Sarr
Beiden dragen ze het shirt van sc Heerenveen én dat van Zweden. Rami Al Hajj en Amin Sarr zijn opgeroepen voor twee EK-kwalificatiewedstrijden van Jong Zweden: tegen Luxemburg (donderdag) en Italië (de donderdag erop).

Rami Kaib
Rami Kaib mag zich opmaken voor zijn debuut voor Tunesië. De geboren Zweed beschikt ook over de Tunesische nationaliteit en koos er deze week voor om uit te komen voor het Afrikaanse land. De wingback werd meteen opgeroepen voor twee Afrika Cup-kwalificatiewedstrijden: donderdag tegen Guinea en de zondag erop tegen Botswana.

Oliver Braude
Onder 18-speler Oliver Braude speelt met Noorwegen medio juni drie oefenwedstrijden in Spanje. Met de Onder 18-ploeg treft hij Tsjechië (vrijdag 10 juni), Portugal (zondag 12 juni) en Zuid-Korea (dinsdag 14 juni).

Bernt Klaverboer
Keeper Bernt Klaverboer van Onder 18 strijdt momenteel met Oranje Onder 17 om de Europese titel. De Nederlandse talenten plaatsten zich woensdag dankzij een zege op Italië voor de halve finales. Daarin is zondag Servië de tegenstander.

Tot speelminuten op het EK kwam Klaverboer (nog) niet: de doelman moet het in Israël voorlopig doen met een rol als reserve.