Plezier staat voorop tijdens open G-voetbaltraining van sc Heerenveen

14 september 2022 14:49

Onlangs vond de open G-voetbaltraining van sc Heerenveen plaats. Hierbij waren oude bekenden van de partij, maar ook nieuwe deelnemers. Met Foppe de Haan, de trainers en de organisatie was het een geslaagde middag, waarbij plezier voorop stond.

07092022299181 GTEAM 5588

 

De open training werd georganiseerd ten behoeve van het samenstellen van het nieuwe G-team van de club, dat dit seizoen uitkomt in de Bijzondere Eredivisie. Deze landelijke voetbalcompetitie is een initiatief van stichting Het Gehandicapte Kind, bedoeld om een podium te creëren voor voetballende kinderen met een beperking. sc Heerenveen is een van de elf trotse deelnemers en wordt al sinds 2019 gesponsord door Eisma Media Groep.

sc Heerenveen wil dat zoveel mogelijk kinderen de kans krijgen om in het G-team te spelen. De selectie bestaat uit dertien nieuwe gezichten, die dinsdag 27 september uitgenodigd worden voor de contractondertekeningen. Direct daarna staat de eerste échte training op het programma. De eerste speelronde voor de talenten staat op zondag 2 oktober op het programma in Heerenveen. Sportpark Skoatterwâld is het strijdtoneel.