Reserves onderuit in doelpuntrijk duel met FC Twente

28 februari 2022 15:19

De reserves van sc Heerenveen verloren maandagmiddag van FC Twente. In een doelpuntrijk duel op Sportpark Skoatterwâld trokken de bezoekers uiteindelijk aan het langste eind (3-4).

28022022289837 DSC 4022

sc Heerenveen begon voortvarend aan de wedstrijd. Na aan aantal kleine mogelijkheden was het in de achtste minuut raak via Musaba. De aanvaller werd weggestuurd door Al Hajj en schoot beheerst binnen achter doelman Van der Gouw. Het antwoord van FC Twente liet echter niet lang op zich wachten. Na een kwartier sneed Cleonise vanaf rechts naar binnen en haalde verwoestend uit in de winkelhaak (1-1).

De bezoekers trokken het initiatief vervolgens naar zich toe. Na een mooie aanval was Cleonise wederom het eindstation (1-2). Na een halfuur spelen kreeg FC Twente een strafschop na een overtreding van Van Ottele. Cerny faalde niet en verdubbelde de marge voor de bezoekers (1-3). Daar bleef het niet bij. Nog voor rust werd het na een goed uitgespeelde counter 1-4 door Limnios. Stevanovic deed vlak voor rust wat terug. De Servische aanvaller bleef koel op aangeven van Al Hajj en zorgde zo voor de 2-4.

Na rust ging de thuisploeg op zoek naar de aansluitingstreffer en kreeg het de nodige mogelijkheden. Musaba zag een lob net over het doel gaan. En even later redde Twente-doelman Van der Gouw op een één-op-één situatie met Al Hajj. Een kwartier voor tijd was het via de stip alsnog raak. Akujobi schoot de 3-4 binnen nadat Musaba naar de grond was gehaald. Vlak voor tijd leek de comeback compleet te worden toen Musaba alleen op de doelman afging. Maar wederom was het Van der Gouw die winnend uit de strijd kwam.

Opstelling sc Heerenveen II; Bekkema, Akujobi, Van Ottele, Van Aken, Kaib, Ras (86. Zaal), Al Hajj, Tahiri, Stevanovic, Musaba, Van der Heide

Opstelling FC Twente II: Van der Gouw, Troupee, Driezen (46. Wehmeyer), Pierie (62. Donald), Geypens, Staring, Bosch, Cerny, Limnios, Ugalde, Cleonise