Scherpschutter Van Amersfoort keert terug in Friesland

29 november 2022 12:16

Met Pelle van Amersfoort (26) in de gelederen gaat sc Heerenveen op jacht naar een succesvolle tweede seizoenshelft. De aanvallende middenvelder keert transfervrij terug op het oude nest en tekent een contract voor 2,5 seizoen in Friesland.

Pelle Van Amersfoort (Sc Heerenveen)


Van Amersfoort, die met rugnummer 11 gaat spelen, kwam op zestienjarige leeftijd in de Akademy en maakte in 2014 zijn debuut voor het eerste elftal van sc Heerenveen. Na een verhuurperiode van één seizoen aan Almere City kwam de uit Heemskerk afkomstige voetballer uiteindelijk tot 103 officiële duels voor sc Heerenveen. Hierin was hij goed voor elf goals en 10 assists.

In de zomer van 2019 koos Van Amersfoort voor een buitenlands avontuur. Hij tekende voor drie seizoenen bij Cracovia Kraków. In Polen groeide hij uit tot een zeer gewaardeerde kracht. Als scherpschutter vond hij in 110 duels 27 keer het net en was hij 11 keer aangever. In 2020 werden zowel de Poolse beker als de supercup een prooi voor Van Amersfoort en Cracovia.  

Reacties
Van Amersfoort over zijn terugkeer bij sc Heerenveen: "Het voelt als thuiskomen. Ik heb altijd een goed gevoel bij de club gehad en heb Heerenveen ook dit seizoen van een afstandje gevolgd. Je merkt dat het enthousiasme rond de club is teruggekeerd. Er staat een team dat gas wil geven en dat de beuk erin gooit. Dat is ook waar het publiek hier van houdt. Ik hoop met mijn ervaring en karakter een goede bijdrage te kunnen leveren. Ik denk dat we samen tot mooie dingen in staat zijn."

Technisch manager Ferry de Haan: "Na Joost van Aken en Andries Noppert keert er wederom een zelf opgeleide speler terug op het oude nest. De komst van Pelle geeft ons aanvallend meer mogelijkheden en met zijn karakter en ervaring past hij ook goed bij deze groep. Na zijn vertrek uit Polen heeft hij voor zichzelf getraind om fit te blijven. Donderdag sluit hij direct aan bij de groep. We zijn blij dat Pelle weer speler van sc Heerenveen is."