Tobiasen gaat voor resultaat: "Hoe maakt nu niet uit"

04 maart 2022 17:12

Op bezoek bij Willem II wil sc Heerenveen zaterdag een einde maken aan de reeks van zeven puntloze competitiewedstrijden (aftrap: 16.30 uur). Maar ook de Tricolores kunnen de punten goed gebruiken en dus verwacht trainer Ole Tobiasen een spannend duel. "Het gaat een gevecht worden."

27022022290046 UTRECHT DSC 3096


Vier punten is het verschil op de ranglijst tussen sc Heerenveen en Willem II, in het voordeel van de Friezen. Bij een overwinning doet zijn ploeg goede zaken, weet Ole Tobiasen. Maar het tegenovergestelde is ook waar. Ondanks dat er zeven duels op rij niet werd gewonnen, proeft en ziet Tobiasen vertrouwen, zo geeft de coach vrijdag aan bij het persmoment.

Ook na de afsluitende training verlaat Tobiasen vrijdag met een goed gevoel Sportpark Skoatterwâld. "Ik voel zeker vertrouwen. Bij mezelf en bij de jongens. Als je ziet hoe we trainen: er wordt hard gewerkt en de sfeer is goed. Daarnaast doen we wel mee in de wedstrijden, we zijn niet kansloos. Maar dat we toe zijn aan een goed resultaat is helder."

Agressief en fel
Willem II zal hetzelfde zeggen: ook zij willen na drie nederlagen – tegen achtereenvolgens Sparta, Ajax en FC Groningen – ook wel weer eens met een lach van het veld stappen. "Ik verwacht een agressieve tegenstander", zegt Tobiasen. "Zij zullen fel willen beginnen en daarmee het thuispubliek meekrijgen. Daar moeten we op voorbereid zijn. Het gaat een gevecht worden."

Wat gaat sc Heerenveen daar tegenover zetten? De opstelling wil Tobiasen nog niet prijsgeven, maar wel een tipje van de tactische sluier. "Ook wij willen druk gaan zetten. We moeten direct spelen en geen onnodig risico nemen. We gaan naar Tilburg voor de punten, maar het kan zijn dat een gelijkspel het maximale is. We moeten een resultaat neerzetten: hoe maakt nu niet uit."