Tobiasen maakt seizoen af als interim-hoofdtrainer

04 februari 2022 15:05

Ole Tobiasen (46) is aangesteld als interim-hoofdtrainer van sc Heerenveen. De Deen is daarmee tot aan het einde van dit seizoen de opvolger van Johnny Jansen. Tobiasen werkte sinds afgelopen zomer al als assistent-trainer in Fryslân. Daarvoor was hij hoofdtrainer van Almere City.

23102021284821 DSC 6150


Ole Tobiasen zal de rest van het seizoen afmaken met assistent-trainers Peter Reekers en Jeffrey Talan en keeperstrainer Ruud Hesp. Talan was bij sc Heerenveen de voorbije maanden werkzaam als transitiecoach, maar keert nu terug op de bank.

Technisch manager Ferry de Haan: "Na het vertrek van Johnny hadden we drie opties. Het aanstellen van een interim-trainer van buitenaf, het direct contracteren van een trainer voor de lange termijn of het seizoen afmaken met de huidige technische staf."

"Wij denken dat de laatste oplossing het beste is en dat de staf met Ole, Peter, Jeffrey en Ruud elkaar goed aanvult. Het is goed dat we nu snel duidelijkheid kunnen verschaffen aan de staf en de groep. Wij hebben er alle vertrouwen in dat zij dit seizoen samen tot een zo goed mogelijk einde kunnen brengen."