Tobiasen start met Sarr en Van Hooijdonk tegen NEC

11 februari 2022 15:00

Sydney van Hooijdonk mag zich zondag tegen NEC opmaken voor zijn eerste minuten in het shirt van sc Heerenveen. Dat maakte zijn trainer vrijdag bekend bij het gebruikelijke perspraatje. Ole Tobiasen verklapte ook alvast dat Amin Sarr tegen de Nijmegenaren aan de aftrap zal staan.

05022022287955 DSC 7839


Vorige week tegen Fortuna Sittard moest Ole Tobiasen nog vijf spelers missen. Tegen NEC lijkt het er wat dat betreft beter uit te zien. Nick Bakker en Sydney van Hooijdonk keren terug, Tibor Halilovic en Sven van Beek misschien. "Als Sven geen fysieke reactie krijgt na de training van vandaag is de kans groot dat hij start", zei Tobiasen. Wie de wedstrijd tegen NEC sowieso aan zich voorbij moeten laten gaan, zijn Syb van Ottele en Rami Kaib. Nieuwkomer Joost van Aken is nog niet wedstrijdfit.

Hoewel sc Heerenveen verloor bij Fortuna, had Tobiasen zeker aanknopingspunten gezien. "Het had ook onze kant op kunnen vallen, maar de bal ging binnenkant paal uit de goal en niet erin", memoreerde de coach het schot van Thom Haye. In de nastoot maakte Fortuna de 1-0. "Als je de uitslag niet wist en de statistieken na afloop zag, zou je denken dat wij de winnaar zouden zijn. We creƫerden meer kansen en hadden meer balbezit dan de tegenstander. Nu nog scoren."

Sarr en Van Hooijdonk
Op jacht naar de eerste doelpunten van 2022 begint Tobiasen tegen NEC met de van corona herstelde Van Hooijdonk in de spits. Hij wordt op links geflankeerd door Amin Sarr, die tegen Fortuna als invaller voor het eerst zijn opwachting maakte. "Qua samenwerking tussen die twee is het nog moeilijk inschatten, maar de eerste tekenen zijn heel positief. Ze lijken elkaar goed aan te voelen en te vullen. Dat kan alleen maar beter worden."

Tegen NEC hoopt sc Heerenveen het tij na vier competitienederlagen op rij te keren. "We zitten nu even in de hoek waar de klappen vallen. Het is momenteel niet de gemakkelijkste periode, maar we zullen ons er samen uit moeten vechten. Daar geloof ik in. Drie punten zouden heel erg mooi en welkom zijn. Daar gaan we zondag alles voor doen."