Tobiasen: "We moeten de kansen afmaken"

25 februari 2022 15:39

sc Heerenveen hoopt zondagavond de reeks van zes eredivisienederlagen op rij te doorbreken. Thuis tegen FC Utrecht gaat de ploeg van trainer Ole Tobiasen voor niets minder dan de winst (aftrap: 20.00 uur). "We voetballen steeds beter, maar het gaat om goals en punten."

13022022288438 NEC FPH 4398


Nog voordat er een bal rolt, is de eerste overwinning zondag al binnen: iedereen mag weer naar het Abe Lenstra stadion. Geen mondkapje en anderhalve meter afstand, maar een hopelijk ouderwetse voetbalavond. "Het is geweldig dat er weer zoveel supporters bij kunnen zijn", zei trainer Tobiasen bij het persmoment. "Het publiek kan jou door moeilijke momenten heen helpen."

sc Heerenveen kan de steun van de twaalfde man zondag goed gebruiken. De laatste zes competitieduels gingen verloren. "We voetballen steeds beter, maar het gaat om goals en punten. Het niveau van het positiespel gaat omhoog. Alleen doen we onszelf in de afronding tekort. We komen tot kansen: thuis tegen NEC, maar ook uit bij PSV. We moeten ze alleen wel afmaken."

Gevaarlijke spits
In die missie staat zijn team zondag tegenover FC Utrecht, de ploeg van Henk Veerman. "Ja, dat is leuk", zei Tobiasen. "Ik ben benieuwd. We kennen hem als staf natuurlijk goed, de spelers nog beter. Henk heeft een neusje voor de goal. Dat heeft ie daar meteen laten zien. Henk is en blijft een gevaarlijke spits. Maar er lopen bij Utrecht meer goede spelers rond."

FC Utrecht staat momenteel op een zevende plek. In oktober troffen beide ploegen elkaar in de Galgenwaard. Destijds wonnen de Domstedelingen met 2-1. Tobiasen is onder de indruk van de tegenstander. "Ze hebben zoveel voetbalvermogen. De vraag is met wie en hoe ze gaan spelen. Ze kunnen zoveel kanten op. Wij bereiden ons in elk geval overal op voor."

Goed resultaat
Tobiasen beschikt tegen FC Utrecht over een vrijwel fitte spelersgroep. Pawel Bochniewicz herstelt van zijn knieblessure en Joost van Aken is nog niet wedstrijdfit. Voor de rest is de groep compleet. "De sfeer is goed, maar we snakken naar een goed resultaat. Met energie gaan we het veld op, zodat we het publiek daarin mee kunnen nemen. De drie punten zijn meer dan welkom."