Tobiasen: "We willen wegblijven van die onderste plekken"

17 maart 2022 15:18

Voor het derde weekeinde op rij wacht sc Heerenveen opnieuw een confrontatie met een directe concurrent. De ploeg van trainer Ole Tobiasen krijgt vrijdagavond bezoek van Heracles Almelo, dat tot dusver evenveel punten verzamelde. "Elke wedstrijd is een finale."

13022022288438 NEC FPH 4398


Na de uitwedstrijden tegen Willem II en RKC Waalwijk – beide 0-0 – treft sc Heerenveen vrijdag in het eigen Abe Lenstra stadion opnieuw een ploeg die op de ranglijst dicht in de buurt staat van de Friezen. Wat heet: ook Heracles heeft 27 punten. Vanwege een iets beter doelsaldo staan de zwart-witten elfde, sc Heerenveen twaalfde.

Maar wat graag zou Ole Tobiasen vrijdagavond tegen tienen van positie wisselen en over Heracles heen wippen, zo zegt de trainer een dag van tevoren tijdens het persmoment. "Dit is wederom een heel belangrijk duel. Voor de club, voor de groep en voor de supporters. Elke wedstrijd is een finale."

Sarr en Halilovic
Ten opzichte van het duel vorige week met RKC kan Tobiasen tegen Heracles weer beschikken over Amin Sarr en Tibor Halilovic. Ook Lucas Woudenberg is er weer bij. Voor Siem de Jong komt het duel met Heracles te vroeg: hij moet de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.

Sarr en Halilovic kunnen tegen Heracles starten, geeft hun coach aan. Of ze ook daadwerkelijk beginnen, wil Tobiasen niet kwijt. Wel gaat hij in op de kwaliteiten van de komende tegenstander. "Heracles speelt met veel discipline. Ze staan organisatorisch goed en kunnen variëren in hun spel, ook tijdens een wedstrijd."

Effectiviteit
Hoe gaat sc Heerenveen Heracles te lijf? "We willen initiatief nemen en het publiek meekrijgen. In deze fase hoeft het geen tiki-takavoetbal te zijn, maar het draait nu om effectiviteit: de nul houden en zelf scoren. We willen heel graag drie punten pakken en wegblijven van die onderste plekken."