Twijfelgevallen in aanloop naar Fortuna-uit

04 februari 2022 20:24

Van een geruisloze aanloop richting het uitduel zaterdag met Fortuna Sittard (aftrap: 18.45 uur) kan men bij sc Heerenveen niet spreken. Zo werd afscheid genomen van de hoofdtrainer, gingen drie spelers weg en kwamen er drie nieuwe jongens bij. Bovendien kent de selectie enkele twijfelgevallen in aanloop naar de competitiehervatting, zo liet kersvers interim-trainer Ole Tobiasen vrijdag weten.

04022022287888 DSC 6727


Vlak voordat Ole Tobiasen in de persruimte van het Abe Lenstra stadion aanschoof om vooruit te blikken op de wedstrijd tegen Fortuna, maakte de club bekend dat de Deen het seizoen afmaakt als interim-hoofdtrainer. "Ik ben supertrots dat ik dit mag doen, maar het is met een dubbel gevoel", zei Tobiasen, refererend aan het vertrek van Johnny Jansen. "Ik heb het zelf meegemaakt bij Almere City. Dat is niet fijn. Maar de club moet ook verder. Aan ons, want zo zie ik het: we doen het samen, de taak weer resultaten neer te zetten."

Accenten anders leggen
Met Tobiasen als eindverantwoordelijke, Peter Reekers en Jeffrey Talan als assistenten en Ruud Hesp als keeperstrainer pakt sc Heerenveen de draad weer op. "We gaan het niet rigoureus anders doen, maar bepaalde accenten zullen we anders gaan leggen. We moeten de boel weer op scherp zetten en voor iedereen duidelijk krijgen wat er van hem wordt verwacht. Daarbij zijn er spelers vertrokken en gekomen: dat doet automatisch ook iets met een groep."

Met Thom Haye en Amin Sarr lijfde sc Heerenveen maandag op de slotdag van de winterse transferwindow twee nieuwe spelers vast. Kunnen zij tegen Fortuna al spelen? "Ja. Thom is topfit. Amin is een ander verhaal. Die is pas tweeëneenhalve week in training, nadat het seizoen in Zweden was afgelopen. Hij kan starten, maar of dat verstandig is, is iets anders. Of het moet allemaal wel heel verkeerd uitpakken." Daarmee doelt Tobiasen op de vele twijfelgevallen binnen zijn selectie: Sydney van Hooijdonk, Tibor Halilovic, Nick Bakker en Syb van Ottele zijn onzeker.

Diepgang en dreiging
Waar Tobiasen wel van op aan kan, is dat Fortuna Sittard de tegenstander is. "Een belangrijk duel. Fortuna staat een-na-laatste en zal ten koste van alles willen winnen. Ook zij hebben er nieuwe spelers bijgekregen. Ze hadden al een goed elftal met vooral voorin veel kwaliteit: Mats Seuntjens natuurlijk en Zian Flemming. Scorend vermogen, veel diepgang en veel dreiging. Daarnaast is er weer publiek bij. Ook dat een rol spelen. Maar we hebben ons plan klaar. Op papier moeten we winnen en daar gaan we voor."