Van Wonderen laat niets los over opstelling tegen FC Volendam: "Het is een spel"

21 oktober 2022 17:36

sc Heerenveen gaat zondagavond op bezoek in Volendam. Om 20.00 uur wordt afgetrapt tegen de plaatselijke voetbalclub, die momenteel onderaan staat in de Eredivisie. Kees van Wonderen weet dat een blik op de ranglijst geen garanties geeft op een goed resultaat. “Het is een geduchte tegenstander, zeker in eigen huis.”

22072022296310 22072022296093 DSC 0878


De Friese club staat na tien wedstrijden op de achtste plaats met veertien punten. De laatste drie competitieduels leverden de ploeg twee punten op. In het bekertoernooi werd wel een overwinning geboekt, al was het na verlenging. Derde divisionist Hoek werd met 2-4 verslagen. Daarbij werd Rami Al Hajj de grote man met een hattrick. “Rami stelde ik op omdat hij heel goed is in de kleine ruimte en op kunstgras. Hij heeft een goed signaal afgegeven en laten zien dat hij onderscheidende kwaliteiten heeft.”

Of de creatieve middenvelder ook tegen Volendam in de basis mag beginnen, wilde de trainer niet vertellen. “Het zou kunnen”, was het korte antwoord van Van Wonderen, die ook niets wilde zeggen over het spelsysteem. Vanaf de eerste dag koos hij voor 5-3-2, maar tegen Hoek zette hij een 4-3-3-formatie binnen de lijnen. “Ik vind dat we in staat moeten zijn om beide systemen uit te voeren. Het is een spel, hoe kun je het de tegenstander zo moeilijk mogelijk maken? Wij moeten bedenken hoe we dat het beste in kunnen vullen.”

FC Volendam heeft dit seizoen één competitieduel gewonnen. Het zegt volgens Van Wonderen niet alles. Hij is op zijn hoede. “Het is een ploeg met een goed positiespel en vaardige jongens aan de buitenkant. Thuis wonnen ze van FC Twente en maakten ze het Ajax lastig”, aldus de oefenmeester, die na tien wedstrijden nog niet teveel naar de stand wil kijken. “Voor ons is het vooral belangrijk dat wij ons blijven ontwikkelen, maar natuurlijk willen wij iedere wedstrijd winnen.”