Van Wonderen moet knopen doorhakken voor FC Emmen-uit: "Keuzes dienen zich aan"

30 september 2022 15:30

sc Heerenveen neemt het zondagavond 20.00 uur op tegen FC Emmen. De Drentenaren staan onderaan de ranglijst, maar van onderschatting is geen sprake bij Kees van Wonderen. “Ze winnen thuis van FC Utrecht, dus het is een uitdaging. FC Emmen is een ploeg die op hetzelfde level staat qua mogelijkheden als wij. Je ziet in wedstrijden ook wel goede fases.”

 

12082022297581 DSC3069


Het eerste blok van het seizoen beëindigden de Friezen met een overwinning op FC Twente, waardoor de teller op twaalf punten staat na zeven duels. Of dezelfde elf spelers aan de aftrap staan in de Oude Meerdijk, liet de trainer in het midden. Van Wonderen heeft iets te kiezen nu alle spelers fit zijn. “Mats Köhlert en Thom Haye hebben al gespeeld in het oefenduel met Cercle Brugge. Pawel Bochniewicz, Joost van Aken en Amin Sarr kregen in die wedstrijd rust. Zij zijn ook helemaal hersteld. Daarnaast hebben we Tibor Halilovic ook terug”, somde de oefenmeester op.

Het betekent dat hij knopen moet doorhakken. “Keuzes dienen zich aan. Dat is voor ons goed. Meer opties en meer concurrentie is fijn. Je maakt uiteindelijk de afweging wat het beste is voor de ploeg. In principe is er geen reden om te wisselen, maar sommige spelers hebben in het verleden al iets bewezen. Je zag tijdens de trainingen dat sommigen echt vochten voor hun plek. Ze moeten leveren. Dat is alleen maar positief”, aldus Van Wonderen, die de definitieve opstelling dus niet prijs wilde geven. “Ik ga niet teveel zeggen, dat lijkt me niet slim.”

Vol uitvak
sc Heerenveen wordt in Emmen gesteund door een volgepakt uitvak. Binnen twee minuten was het bezoekersvak uitverkocht. Het is volgens Van Wonderen een goed teken dat de fans zich achter de ploeg scharen. “Wij hebben aan het begin van het seizoen gezegd dat het enthousiasme omhoog moet. Die interactie is heel belangrijk.”