Wisselende resultaten bij Akademy: drie zeges, vier nederlagen

19 september 2022 14:00

sc Heerenveen won zondagmiddag met 2-1 van FC Twente. Het zorgde voor feest in het Abe Lenstra stadion, waar in de rust de jeugdploegen gepresenteerd werden met een ereronde. De talenten behaalden afgelopen weekend wisselende resultaten. Een overzicht.

17092022299725 FP1 7863

Onder-21 verliest ruim

Waar de beloftenploeg van sc Heerenveen vorige week nog met 4-0 won van Alphense Boys, kon het elftal dat resultaat geen passend vervolg geven tegen Excelsior Maassluis. De Friezen verloren met duidelijke cijfers in Zuid-Holland. Met een 3-0 nederlaag stapten de spelers de bus in richting huis.

Onder-18 blijft ongeslagen

De O18 van sc Heerenveen wist tegen de leeftijdsgenoten van FC Emmen met 1-3 te winnen, waardoor de ploeg nog ongeslagen is in competitieverband. De Friezen hebben na drie wedstrijden zeven punten bij elkaar gevoetbald. Na 37 minuten zette Erald Krasniqi de ploeg op voorsprong. Na de pauze vergrootten Thom Faber en Dimitris Rallis de marge naar drie. FC Emmen scoorde met nog een kwartier te gaan de aansluitingstreffer, maar spannend werd het niet meer.

Onder-15 geeft voorsprong weg

De O15 van sc Heerenveen kent wat opstartproblemen dit seizoen. De ploeg heeft nog geen punten gepakt. Drie wedstrijden werden verloren. Zaterdag kwam Heerenveen in de 26e minuut op voorsprong tegen AZ door een benutte strafschop van Praise Israel, maar die stand werd na de pauze weggepoetst door de Alkmaarders: 2-1.

Onder-14 verliest burenruzie

De O14 gaf ook een voorsprong weg. Na elf minuten zette Roano Reinbergen de 0-1 op het scorebord tegen FC Groningen, maar na de pauze wist de ploeg geen stand te houden. Mede door een strafschop werd het uiteindelijk 3-1 voor de thuisploeg.

Onder-13 wint ruim

O13 wist net als de hoofdmacht van sc Heerenveen een achterstand om te buigen in een overwinning. De ploeg kwam tegen Feyenoord O13-2 na twintig minuten op achterstand, maar twaalf minuten later was de marge verdwenen door een doelpunt van Bodhy van de Giesen. Na de pauze klapten de Friezen er overheen. Joey Schuiling, Van de Giesen en Jonathan Puslecki bepaalden de eindstand op een knappe 4-1 overwinning.

Onder-12 scoort weer twintig keer

De O12 van sc Heerenveen blijft maar doelpunten maken. Waar de ploeg vorige week met 9-20 wist te winnen van SC Cambuur, werd nu met dezelfde cijfers gewonnen van FC Emmen. De eerste wedstrijd van het seizoen leverde ook al 27 Friese treffers op. Het is geen moment saai bij de jonge talenten!

Onder-11 verliest doelpuntrijk

sc Heerenveen O11 mocht ook meerdere keren juichen na een doelpunt, maar het was niet genoeg voor een overwinning. De jongste jeugd van de Akademy verloor met 12-8 van de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle.