Abe Lenstra stadion mogelijke speellocatie tijdens WK in 2027

05 juli 2023 18:32

Het Abe Lenstra stadion wordt mogelijk een speellocatie tijdens de FIFA Women’s World Cup 2027. België, Nederland en Duitsland zijn gezamenlijk een van de kandidaten om het internationale toernooi te mogen organiseren. De KNVB heeft Heerenveen als een van de mogelijke locaties aangewezen, samen met Amsterdam, Eindhoven, Enschede en Rotterdam.

 

10092021282260 DSC 4239


Ferry de Haan, algemeen directeur van sc Heerenveen, ziet het als een compliment dat de KNVB het Abe Lenstra stadion als geschikte speellocatie ziet. “Na de integratie van het vrouwenvoetbal bij sc Heerenveen zou dit een mooie volgende stap zijn. Eerder hebben de populaire Oranje Leeuwinnen al in ons stadion gespeeld. Dat was een groot succes. Het zou mooi zijn dat het we het stadion, waarin de kleedkamers de afgelopen maanden een prachtige upgrade hebben gehad, nu beschikbaar kunnen stellen tijdens een eindtoernooi.”

De mogelijke speelsteden in Duitsland zijn Dortmund, Duisburg, Düsseldorf en Keulen. In België wordt op een later moment een keuze gemaakt. Naast het bid van Nederland, België en Duitsland zijn er meerdere partijen die zich kandidaat hebben gesteld: Brazilië, Zuid-Afrika en de combinatie VS/Mexico. Op het FIFA Congres in mei van het volgend jaar wordt uiteindelijk bepaald waar de FIFA Women's World Cup 2027 gaat plaatsvinden.

 “Nadat Nederland in 2017 het EK had gewonnen, kreeg het vrouwenvoetbal in ons land een enorme impuls: meer belangstelling van het grote publiek, meer professionele ondersteuning en een jaarlijkse toename van het aantal vrouwelijke voetballers. Door tien jaar later het WK te organiseren, willen we opnieuw een stap zetten voor het vrouwenvoetbal. De afgelopen tijd merkten we steeds meer dat deze wens breed wordt gedragen. Niet alleen ook door onze collega’s in België en Duitsland, maar in eigen land is er ook veel enthousiasme bij de overheid, politiek, steden, de stadions en de vele voetballiefhebbers”, aldus Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB.