Akademy: bekerdroom blijft in leven voor Onder 18 na knappe comeback

28 februari 2023 10:09

Afgelopen weekend stond er voor de jeugdteams geen normale competitieronde op het programma. De achtste finales van de beker stonden op het programma voor de Onder 21, Onder 18 én Onder 13. De andere Akademy-ploegen mochten genieten van de voorjaarsvakantie.

O18 2


Onder 21 verliest met tien man
Een verre terugreis werd het voor O21, dat met een nederlaag terug moest uit Venlo. VVV was met 3-2 te sterk. De Friezen moesten na een kwartier spelen met tien man verder door een rode kaart, waarna de Limburgers meteen op voorsprong kwamen. Nog voor de pauze werd de marge verdubbeld, maar in de tweede helft kwam sc Heerenveen weer op gelijke hoogte door Safouane Karim en Djenahro Nunumete. De Venlonaren maakten vlak voor tijd de derde treffer, waardoor het bekeravontuur voorbij is. 

Onder 18 bekert door na comeback
O18 is door in de beker, na een knappe comeback. In de pauze keek sc Heerenveen tegen een 2-0 achterstand aan, maar na de thee werd de wedstrijd helemaal omgedraaid. Na ruim vijftig minuten maakte Erald Krasniqi de aansluitingstreffer uit een strafschop, waarna Jesse Hellinga de gelijkmaker binnenwerkte. Uiteindelijk werd Isaiah Ahmed de matchwinner door een frommelgoal te maken. Daardoor blijft de bekerdroom in leven voor de Friezen.

Onder 13 verliest ruim van AZ
O13 nam het op tegen AZ. De Alkmaarders verloren dit seizoen nog maar één keer: uitgerekend van sc Heerenveen. Het eerste competitieduel na de winterstop werd 3-2 voor de Friezen door doelpunten van Luca Dijkstra, Bodhy van de Giesen en Fimme Kroes. Laatstgenoemde was ook nu trefzeker, maar het was niet genoeg voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Al voor de pauze was duidelijk dat er geen driepunter inzat.  De thuisploeg stond met 3-0 voor toen de spelers de kleedkamer opzochten voor de thee. Uiteindelijk werd het 5-1.

Leo0ymqw