Akademy: Derby's voor Onder 14 en Onder 18

27 januari 2023 16:08

De eerste selectie van sc Heerenveen speelt zaterdagavond in het Abe Lenstra stadion tegen Vitesse. In totaal spelen ook vijf Akademy-teams dit weekend een thuisduel. Daarbij springen de wedstrijden van de Onder 18 en de Onder 14 het meest in het oog. Een overzicht van de duels die op het programma staan.

Ldep0445

 

Onder 21
De O21 promoveerde deze winter en is in de nieuwe competitie uitstekend begonnen. De eerste twee wedstrijden leverden de volle mep op: zes punten. Dit weekend nemen de oudste talenten het op tegen de leeftijdsgenoten van NEC, dat een keer wist te winnen tot dusver. Lukt het de ploeg om opnieuw een driepunter te boeken?

Onder 18
Vorige week kreeg de O18 het goede voorbeeld van de hoofdmacht: in het Abe Lenstra stadion werd FC Groningen met 3-1 verslagen. Nu staat dat affiche op het programma aan de andere kant van de snelweg, op 
Sportpark Skoatterwâld. De Friezen kunnen eindelijk van de hatelijke nul af in de competitie. De eerste twee duels leverden geen tastbaar resultaat op.

Onder 16
De O16 won in de najaarscompetitie alle duels met speels gemak en is ook goed begonnen aan de tweede seizoenshelft. De eerste wedstrijd leverde een driepunter op en de ploeg hoopt nu opnieuw op dat resultaat. Zaterdag is FC Volendam de tegenstander. In het vissersdorp wordt op 12.00 uur afgetrapt.

Onder 15
Hoge pieken en diepe dalen, zo zijn de eerste twee duels van de O15 het best te beschrijven. Waar de eerste wedstrijd een 5-1 zege opleverde, werd de tweede krachtmeting met 4-1 verloren. Nu staat een wedstrijd tegen Willem II op het programma. In Heerenveen wordt om 11.30 uur afgetrapt.

Onder 14
Waar de O18 dit weekend de Derby van het Noorden speelt, heeft de O14 ook een mooi duel op de planning staan. Cambuur komt op bezoek. Waar de Leeuwarders na twee competitiewedstrijden vier punten verzameld hebben, hebben de Friezen drie punten. Om 9.30 uur wordt er afgetrapt.

Onder 13
Waar de meeste ploegen dit weekend een thuiswedstrijd hebben, moet de O13 afreizen naar de Domstad. In Utrecht wordt om 12.00 uur aftrapt tegen de plaatselijke FC. sc Heerenveen won het eerste duel van de tweede seizoenshelft, waar de tegenstander deze competitie nog niet in actie kwam.

Onder 12
De O12 neemt het op tegen FC Emmen. In Nieuwehorne wordt om 9.45 uur afgetrapt.

Onder 11
Ook de O11 speelt tegen FC Emmen, al moeten de jongste spelers uit de Akademy op bezoek in Drenthe. Om 11.00 uur wordt afgetrapt.