Akademy: Onder 15 en Onder 14 starten aan nieuwe competitie met ruime zege

16 januari 2023 11:23

Het eerste elftal heeft in de tweede seizoenshelft al drie wedstrijden gespeeld en inmiddels hebben ook de Akademy-teams hun eerste duel achter de rug. In de stromende regen wisten vier van de vijf ploegen met een driepunter van het veld te stappen.

14012023304272 DSC 4693

Onder 21 wint na bliksemstart
De O21 promoveerde na de eerste seizoenshelft naar divisie 2A en is in de nieuwe competitie goed begonnen. Roda JC werd op Sportpark Skoatterwâld met 1-0 verslagen door een doelpunt van Trustin van ’ t Loo. De aanvaller was al na vier minuten trefzeker, waarna beide teams verder niet meer wisten te scoren.

Onder 18 verliest ruim
De O18 promoveerde net niet in het eerste halfjaar en is ook de nieuwe competitie begonnen met een domper.  De Graafschap, dat deze winter degradeerde, kwam op bezoek in Friesland en ging met drie punten terug naar Doetinchem. Het werd 0-4 voor de Achterhoekers.

Onder 16 krijgt meer tegenstand
Ongeslagen kampioen, meer dan honderd doelpunten voor en slechts een tegentreffer. De eerste seizoenshelft was er geen serieuze tegenstander voor de O16. Nu de ploeg gepromoveerd is naar divisie 4A is het verschil in kwaliteit weer een stukje kleiner. De eerste wedstrijd tegen AFC’34 uit Alkmaar leverde drie punten op, maar een grote uitslag kwam er niet: 2-3. Ruben Veer, Damy Bernadina en Julian Nicolai zorgden voor de Friese treffers.

Onder 15 wint ruim
De O15 wist zich in de najaarscompetitie nipt te handhaven op het hoogste niveau en is met een vliegende start begonnen aan de tweede helft van het seizoen. De Graafschap werd met 5-1 verslagen. Hidde Hellinga was de grote man met twee doelpunten namens sc Heerenveen.

Onder 14  haalt uit
Tot de laatste wedstrijddag kon de O14 promoveren naar 2A, maar uiteindelijk kwam de ploeg net tekort door uitslagen op de andere velden. Daardoor komt het team nu opnieuw uit in divisie 3. Daar zijn de Friezen uitstekend begonnen met een 7-1 overwinning op FC Emmen. Felix Sleijfer werd de gevierde man met maar liefst vier doelpunten. Rayen Gtari, Thijn Robin Sprietsma en Zion Smit zorgden voor de andere treffers namens de thuisploeg.