Akademy: Onder 16 blijft foutloos; Onder 15 wint doelpuntrijk duel

18 september 2023 13:28

sc Heerenveen verloor zaterdagmiddag bij Feyenoord, maar gelukkig was er bij de Akademy wel het nodige te juichen. Onder 16 en Onder 15 pakten drie punten, terwijl Onder 14 gelijkspeelde. De wedstrijd van Onder 21 ging niet door.

16092023312731 DSC 2148

Onder 18 verliest
O18 speelde dit weekend een thuiswedstrijd tegen De Graafschap. De aanwezige toeschouwers zagen de bezoekers uit Doetinchem met de punten aan de haal gaan. In minuut 65 werd het 0-1 en een kwartier later werd de marge verdubbeld. Dat was meteen de eindstand.

Onder 16 blijft foutloos
O16 is het seizoen uitstekend begonnen. De eerste twee competitiewedstrijden leverden de volle buit op en ook dit weekend werden weer drie punten gepakt tegen VVV-Venlo. De Limburgers kwamen nog wel op voorsprong, maar Flynn Macnack en Kirayno Schaken zorgden ervoor dat de overwinning alsnog mee ging naar Friesland.

Knotsgek duel eindigt met drie punten
De spectaculairste wedstrijd van dit weekend was van de O15, dat op bezoek moest bij AFC. Al vroeg kwam de Amsterdamse ploeg op voorsprong, maar binnen een kwartier werd de stand weer gelijk. Koen Westers scoorde op aangeven van Jerayno Schaken. De thuisploeg liep daarna uit naar 3-1, maar ook toen weer kwamen de Friezen terug. Schaken en Rayen Gtari maakten de goals, waarna sc Heerenveen doordrukte. Koen Westers maakte twee goals, maar het werd nog even spannend toen AFC de 4-5 maakte. Jenayro Schaken en Roano Reinbergen vergrootten de marge, waardoor het duel in 4-7 eindigde.

Penaltykiller bij Onder 14
NEC was zaterdag de tegenstander van O14. Toen de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluitje blies, stond er een 1-1 stand op het scorebord. De Nijmegenaren waren op voorsprong gekomen na een klein half uur spelen, maar in de tweede helft zette Rubion Irion de Friese talenten op gelijke hoogte. Dat er een punt werd gepakt, was mede te danken aan keeper Juul Delorme. Hij keerde een strafschop van de bezoekers uit Gelderland.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door sc Heerenveen (@scheerenveenofficial)

Onder 13 verliest van AZ
Een lastige wedstrijd stond er op het programma voor O13. De ploeg moest namelijk aantreden tegen de leeftijdsgenoten van AZ, die in de vorige speelronde met 11-0 wonnen van Ajax. Zaterdag stond er niet zo’n grote uitslag op het scorebord: 1-4. Heerenveen kwam via Mitchel Volbeda op voorsprong, maar de Alkmaarders draaiden voor rust de stand om met twee goals. In de tweede helft maakten de bezoekers nog twee doelpunten.

Onder 12 verliest doelpuntrijk duel
O12 verloor zaterdagochtend van FC Twente/Heracles-Academie. Het werd 11-16 voor de Tukkers.