Akademy: Onder 16 kampioen, Onder 13 wint met ruime cijfers

12 december 2023 12:00

Donderdagavond speelde de hoofdmacht van sc Heerenveen al in de competitie, maar de Akademy-wedstrijden stonden wel gewoon gepland in het weekend. Die duels leverden drie zeges én een kampioenschap op. 

09122023315304 DSC 3112


Onder 21 verliest nipt
O21 is de eerste seizoenshelft in mineur afgesloten. De ploeg verloor met minimaal verschil van Vitesse door een doelpunt in de negentigste minuut. De Friezen zijn in de competitie als derde geëindigd met 23 punten uit veertien punten. Het gat met de nummer twee, een plaats die recht geeft op promotie, is zeven punten.

Verliezend Onder 16 kampioen
Het was zaterdag een wedstrijd met gemengde gevoelens voor O16. De ploeg verloor met 0-2 van FC Emmen, maar ging toch met bloemen van het veld: de Friezen zijn namelijk kampioen geworden. In veertien wedstrijden pakten ze 32 punten, twee meer dan achtervolger FC Groningen. In totaal maakte de pompeblêdenploeg 34 doelpunten en kregen ze dertien tegen. Na de winter speelt de ploeg in Divisie 2.


Onder 15 wint
1-7, 4-7, 6-0, 9-2. Zomaar wat uitslagen van O15 dit seizoen. Dat het nooit saai is bij die ploeg werd dit weekend ook weer zichtbaar. Hollandia werd namelijk in een doelpuntrijk duel met 4-3 verslagen. Namens de Friezen scoorde Rayen Gtari twee treffers. De andere goals kwamen op naam van Koen Westers en Roano Reinbergen. De ploeg is met vijftien punten uit veertien wedstrijden als vierde geëindigd.

Onder 14 verliest
O14 is als tweede geëindigd in de competitie met 29 punten na veertien wedstrijden. Toch werd de eerste seizoenshelft afgesloten met een smetje: FC Volendam was met 1-0 te sterk. In de vijftiende minuut viel het enige doelpunt van de wedstrijd.

Onder 13 wint ruim
O13 heeft de eerste seizoenshelft goed afgesloten. De ploeg won met 0-4 van PEC Zwolle. De Friezen waren de bovenliggende partij en wisten die verhoudingen ook uit te drukken op het scorebord. Dévon Snell en Sky Martha waren beiden goed voor twee treffers. De ploeg heeft twintig punten uit veertien wedstrijden behaald.

Jong sc Heerenveen Vrouwen wint
De beloftenploeg van sc Heerenveen Vrouwen heeft dit weekend de derde overwinning van het seizoen behaald. Fortuna Sittard werd met 0-1 verslagen door een doelpunt van Aymee Altena. Een kwartier voor tijd maakte zij de enige treffer van de wedstrijd. De ploeg staat nu zesde met negen punten uit elf wedstrijden. Volgend weekend staat een wedstrijd op het programma tegen hekkensluiter Telstar. Wordt die ook gewonnen, wordt Fortuna gepasseerd op de ranglijst.

Alle resultaten op een rijtje:

Lq2885op