Akademy: Onder 16, Onder 15 en Onder 13 winnen bekerwedstrijd

28 augustus 2023 14:21

De Eredivisie was al bezig, maar zaterdag rolde ook voor de jeugdteams de bal weer. Voor zes teams begon het bekertoernooi. Drie ploegen boekten een overwinning, evenveel verloren. Daarvan was de nederlaag van Onder 18 het zuurst. Na strafschoppen wonnen de leeftijdsgenoten van FC Groningen.

26082023311927 DSC 0535

Rood Onder 21 verliest

sc Heerenveen O21 is het seizoen op een vervelende manier begonnen. De ploeg verloor met 1-0 op bezoek bij Cambuur. In de achttiende minuut viel het enige doelpunt van de wedstrijd. De bezoekers eindigden het duel met negen man, door rode kaarten van Ilyas El Moussaoui en Ties Oostra.

Knotsgek duel eindigt in mineur
O18 beleefde een knotsgekke middag op Sportpark Skoatterwâld. Na twintig minuten keek de ploeg tegen een mooie 2-0 voorsprong aan, maar een halfuur later was de stand compleet omgedraaid door FC Groningen. In minuut 85 maakte Benjamin Casparij de derde treffer van de thuisploeg, waardoor het duel beslist moest worden via strafschoppen. De Groningers trokken aan het langste eind, waardoor de Friezen het seizoen met een kater zijn begonnen.

Onder 16 wint wel van FC Groningen
Waar de O18 verloor van de oosterburen, boekte O16 wel een overwinning tegen FC Groningen. Toen de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluitje blies, stond er een 3-2 stand op het scorebord. Al na één minuut scoorde de pompeblêdenformatie via Levy Egbebot, waarna de marge na een half uur spelen verdubbeld werd. Lang bleef het veilige verschil niet op het scorebord staan, want een minuut na de tweede goal lag de bal aan de andere kant van het veld tegen de touwen. Na driekwartier maakten de Friezen doelpunt nummer drie, maar ook nu hield de marge geen stand. Veertien minuten later bracht Groningen de spanning namelijk terug. Meer goals vielen echter niet meer.

Onder 15 haalt uit
Voor O15 had het seizoen niet beter kunnen beginnen. De ploeg won met speels gemak van FC Emmen: 0-7. Jerayno Schaken werd de gevierde man met drie doelpunten. Toen er nog maar twee minuten gespeeld waren, mocht hij al voor de tweede keer juichen. In minuut 79 maakte hij zijn hattrick compleet. Tussendoor pikten ook Roano Reinbergen, Koen Westers, Zion Smit en Jenayro Schaken hun doelpuntje mee.

Onder 14 verliest
De meeste kilometers moest O14 dit weekend maken. De ploeg stapte in de auto richting Arnhem, waar Vitesse de tegenstander was. De thuisploeg trok aan het langste eind. Het werd 3-1, waardoor de spelers met teleurstelling terug de auto in stapten.

Geweldige eerste helft levert ruime zege op
Voor O13 is het bekertoernooi nog niet voorbij. In de uitwedstrijd tegen FC Emmen O13 waren de Friezen in de eerste helft goed op schot, wat bij de rust een 0-6 tussenstand opleverde. In de tweede helft scoorden beide teams éénmaal: eindstand 1-7.