Akademy: Onder 18 en Onder 16 plaatsen zich voor bekerfinale

01 mei 2023 10:02

Zondagavond stond de bekerfinale op het programma, waardoor het eerste elftal van sc Heerenveen vrij was. Ook in de jeugd was een bekerronde, waardoor maar twee teams in actie kwamen van de Akademy. Zowel Onder 18 als Onder 16 bereikte de finale. Waar het bij het jongste team makkelijk ging, was het bij de oudere ploeg een stuk spannender.

O18

Onder 18 maakt het spannend
Het leek een klinkende overwinning te worden, maar het werd in de tweede helft nog enorm spannend. Dat doet echter niets af aan de prestatie van Onder 18, dat Sparta uitschakelde. De Rotterdammers spelen een divisie hoger, maar in de beker kan alles. Dat bleek maar weer. Door twee vroege doelpunten van Ties Oostra en Dimitris Rallis keek Heerenveen al na zeven minuten tegen een mooie voorsprong aan. Voor de pauze maakte Erald Krasniqi het nog mooier door de derde Friese treffer binnen te schieten na een knappe actie. In de tweede helft kwam de tegenstander terug met twee goals, maar de overwinning werd over de streep getrokken. In de finale neemt de pompeblêdenformatie het op tegen AZ. Het tijdstip en de locatie worden nog bekendgemaakt.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door sc Heerenveen (@scheerenveenofficial)

Onder 16 boekt ruime zege
Een makkelijke wedstrijd was het voor Onder 16 tegen VV Helpman Onder 17. Na het laatste fluitsignaal stond er een duidelijke 5-0 overwinning op het scorebord voor de Friezen tegen de Groningers. Voor de pauze lukte het sc Heerenveen om drie doelpunten te maken; na de rust kwamen daar nog twee treffers bij.