Akademy: Ongeslagen weekend met vier overwinningen en één gelijkspel

04 september 2023 11:52

Vorige week begon het bekertoernooi voor de Akademy-teams, dit weekend stonden de eerste competitiewedstrijden weer op het programma. Het werd een weekend met heel veel gejuich en lachende gezichten: alle ploegen die in actie kwamen, stapten met minimaal een punt van het veld.

02092023312460 DSC 3350

Onder 18 speelt gelijk
De O18 speelde afgelopen week tegen FC Groningen in het bekertoernooi. Na negentig minuten stond er een 3-3 stand op het scorebord, waarna de Groningers uiteindelijk met strafschoppen wonnen. Nu stonden de teams weer tegenover elkaar. sc Heerenveen leek revanche te nemen, maar in de negentigste minuut werd een 0-1 voorsprong toch nog verspeeld. Daardoor eindigde de krachtmeting, net als een week eerder, in een gelijkspel.

Onder 16 wint met ruime cijfers
FC Emmen was de tegenstander van O16. In Drenthe had de uitploeg een prima zaterdag. Er werd ruim gewonnen én de nul werd gehouden. Ivan Rudic scoorde de openingstreffer na een klein halfuur, waarna Kirayno Schaken zijn klasse toonde met drie doelpunten. Daardoor eindigde de wedstrijd in een mooie 0-4 overwinning.

Winnend Onder 14 maakt het spannend
Er leek zaterdag geen vuiltje aan de lucht voor O14 na twintig minuten spelen, maar toch werd het nog behoorlijk spannend op Sportpark Skoatterwâld. Givencio Getrouw, Luca Dijkstra en Mats van Marrum hadden de Friese ploeg al vroeg op een 3-0 voorsprong gezet, maar tegenstander FC Volendam kwam nog terug tot 3-2. Gelukkig voor de pompeblêdenformatie bleef het daarbij, waardoor de overwinning toch over de streep werd getrokken.

Topstart levert drie punten op
Een goed begin, is het halve werk. De talenten van O13 hadden dat zaterdag goed in hun oren geknoopt, want ze begonnen uitstekend tegen PEC Zwolle. Binnen dertien minuten had de ploeg de marge op vier gezet. Natu Tekle en Dévon Snell scoorden één keer; Silvijn Conquet was tweemaal trefzeker. In de achttien minuut deden de bezoekers iets terug, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Na dertig minuten zorgde Mitchell Volbeda zelfs nog voor de vijfde Friese treffer.

Doelpuntenspektakel bij Onder 12
Niet alleen O13 was te sterk voor PEC Zwolle, ook O12 won van de leeftijdsgenoten uit de Hanzestad. Na het laatste fluitsignaal was de stand 13-11 voor de Friezen.