Akademy: Rallis helpt Onder 18 aan overwinning, Onder 13 pakt punt

17 april 2023 12:02

Onder 18 en Onder 16 speelden in de afgelopen weken beide een kwartfinalewedstrijd in het bekertoernooi. De ploegen slaagden in hun missie en gingen door naar de halve finale. Onder 16 mocht dit weekend nog even nagenieten, maar voor de Onder 18 stond er een competitieduel op het programma. Bekijk hier het overzicht van alle Akademy-teams die in actie kwamen.

O21 5

Onder 21 verliest
Promoveren na een promotie, dat was het doel van Onder 21 toen de voorjaarscompetitie begon. In de eerste seizoenshelft ging de ploeg als nummer twee een divisie omhoog, maar nu wordt promotie lastig. De ploeg staat vierde in de competitie, waarin de nummers één en twee een stap omhoog maken. Het gat met een promotieplaats is drie punten. Zaterdag werd met 0-2 verloren van FC Emmen. In minuut 23 kwamen de bezoekers op voorsprong, waarna het in de negentigste minuut helemaal beslist werd met de tweede treffer. Heerenveen heeft veertien punten na tien duels.

Onder 18 wint
Het is een seizoen met vallen en opstaan voor Onder 18. De ploeg staat in de halve finale van het bekertoernooi, maar in de competitie gaat het moeizaam. Zaterdag was er toch een lichtpuntje: ADO Den Haag werd met 2-1 verslagen. Dimitris Rallis zorgde door een doelpunt in de eerste en de tweede helft voor de veilige marge, maar een kwartier voor tijd maakten de bezoekers de aansluitingstreffer. De zege kwam niet meer in gevaar, waardoor sc Heerenveen nu elf punten heeft na tien duels.

Onder 16 vrij na bekerzege
Een vrij weekend was het voor Onder 16, dat afgelopen week doorging in de beker. Met overtuigende cijfers werd SV Roden Onder 17 verslagen. Toen de scheidsrechter voor het laatst op zijn fluitje blies, stond er een duidelijke 1-9 op het scorebord. Daardoor staat de ploeg in de halve finale.

Onder 15 verliest
Het hoofdelftal moest afgelopen weekend naar Rotterdam voor het duel met Sparta. Ook Onder 15 moest naar de havenstad. Spartaan ’20 was de tegenstander. Net als bij de hoofdmacht lukte het ook nu niet om een resultaat te boeken. Het werd 3-2 voor de thuisploeg. sc Heerenveen heeft tien punten na elf wedstrijden.

Onder 13 pakt punt
Onder 13 speelde zaterdag tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse. Voorafgaand aan het duel was het verschil tussen beide ploegen vijf punten in het voordeel van de Arnhemmers. Na de wedstrijd was dat nog steeds zo door een 1-1 stand. In de eerste helft hadden de Friezen het betere van het spel, wat via Ruben Irion resulteerde in een voorsprong. Na de pauze kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Heerenveen staat zevende, twee plaatsen lager dan de tegenstander van afgelopen weekend.