Akademy: twee keer winst in Fryske Derby, razendsnelle hattrick bij Onder 16

20 maart 2023 11:40

De hoofdmacht van sc Heerenveen wist zondagmiddag de burenruzie van FC Groningen te winnen met 2-0 door een dubbelklapper van Sydney van Hooijdonk. Ook in de Akademy stonden twee derby’s op het programma: Onder 21 en Onder 12 speelden tegen Cambuur en wonnen. Het bleek een van de vele driepunters dit weekend. Nog drie teams boekten namelijk een overwinning.

Whatsapp Image 2023 03 20 At 11.01.14 (4)

Onder 21 wint Fryske Derby

Waar de hoofdmacht zondagmiddag een uitwedstrijd had, kwam de O21 zaterdag op Sportpark Skoatterwâld in actie tegen Cambuur. De thuisploeg won door een doelpunt in de blessuretijd van de eerste helft. Melik Ismaïl werd de gevierde man. Door de zege hebben de Friezen nu dertien punten bij elkaar gespeeld in zeven wedstrijden. De Leeuwarders staan bovenaan in de competitie met drie punten voorsprong, maar hebben een wedstrijd meer gespeeld.

Onder 18 verliest
O18 speelde zaterdag een thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch en bleef met lege handen achter. De ploeg uit Noord-Brabant was met 0-2 te sterk. Al na ruim twintig minuten was de eindstand op het scorebord te zien. Die klap kwamen de Friezen niet meer te boven, waardoor de ploeg acht punten heeft na acht wedstrijden.

Razendsnelle hattrick bij Onder 16
O16 is dit hele seizoen al niet te stoppen. Dit weekend stond er wederom geen maat op de ploeg, die in de competitie alle wedstrijden heeft gewonnen. Zaterdag was Damy Bernardina de grote man met vier doelpunten. In minuut achttien maakte hij zijn eerste treffer en drie minuten later had hij een hattrick te pakken. Nog voor de pauze liep de ploeg tegen BFC uit naar 0-5, omdat ook Benjamin Casparij en Jesse Doetjes nog scoorden. In het tweede bedrijf scoorde Bernardina zijn vierde, waarna Subhi Shrayyef een kwartier voor tijd voor het slotakkoord zorgde.

Onder 15 wint
O15 heeft zaterdag een overwinning geboekt op VVV-Venlo. De Limburgers hadden voor aanvang van het duel negen punten meer dan de Friezen, maar zaterdag werd dat gaat verkleind. sc Heerenveen kwam na 26 minuten op voorsprong, waarna het lang duurde voor de wedstrijd beslist werd. In minuut tachtig maakte Praise Israël aan alle onzekerheid een einde door de marge te verdubbelen. Daardoor heeft de ploeg zeven punten na zeven duels.

Onder 14 boekt overwinning
O14 boekte zaterdag een mooie 3-0 overwinning op Almere City FC. Davey Volberda, Rayen Gtari en Roano Reinbergen scoorden de treffers, waardoor de ploeg nu tien punten heeft na zes wedstrijden.

Onder 13 verliest
O13 verloor vorige week met dubbele cijfers van Ajax en moest nu aantreden tegen de koploper van de competitie: Feyenoord. In Rotterdam was de thuisploeg te sterk. Voor rust lukte het Feyenoord om drie keer te scoren en na de pauze kwam daar nog een doelpunt bij. De Friezen hebben na acht wedstrijden zes punten.

Onder 12 verslaat Cambuur
Waar de O21 met miniem verschil won van Cambuur, had de O12 een stuk minder moeite met de ploeg uit Leeuwarden. Het werd maar liefst 19-6 voor de pompeblêdenformatie.