Bezoekersinformatie voor FC Groningen-thuis: dit moet je weten

20 januari 2023 10:30

Zondagmiddag staat de Derby van het Noorden op het programma, de strijd tussen Friesland en Groningen. Om 12.15 uur wordt afgetrapt in het Abe Lenstra stadion. Vorig jaar werd het 3-1 voor de Friezen door twee doelpunten van Sydney van Hooijdonk en een treffer van Sven van Beek. Lees hier wat je moet weten over het stadionbezoek.

Abe Lenstra Stadion


Ingang dicht
Ingang O en de passage bij de zuidtribune blijven deze wedstrijd gesloten. De overige toegangshekken van het Abe Lenstra stadion gaan anderhalf uur voor de aftrap open. 

Afscheid Jeffrey Talan
In de rust van het duel wordt afscheid genomen van Jeffrey Talan, die jarenlang betrokken was bij de club in diverse functies. Als speler was hij in 202 wedstrijden goed voor 48 doelpunten en 20 assists. Na zijn actieve spelersloopbaan werkte hij onder andere als jeugdtrainer en assistent bij het eerste elftal bij sc Heerenveen.

Geen kaartverkoop
sc Heerenveen heeft naar aanleiding van de gemeentelijke besluiten besloten om de kaartverkoop voor het thuisduel met FC Groningen stop te zetten, voor zowel supporters als sponsoren. Ook de verkoop van halve seizoenkaarten is op dit moment niet mogelijk. Woensdag liet de gemeente weten dat het uitvak voor de helft gevuld mag zijn bij de wedstrijd, aanstaande zondag.