Bezoekersinformatie voor FC Volendam-thuis: stadion twee uur van tevoren open

06 april 2023 11:09

Zaterdagavond komt FC Volendam op bezoek in Friesland, een wedstrijd tussen de nummer negen en dertien van de Eredivisie. Om 21.00 uur zal afgetrapt worden in een goedgevuld Abe Lenstra stadion. Omdat het behoorlijk druk wordt, is het stadion niet anderhalf maar twee uur voor de aftrap open. Lees hier wat je nog meer moet weten over het stadionbezoek, aankomend weekend.

DSC04612


KNVB scherpt maatregelen aan
Afgelopen weekend werden vanuit het gastenvak bij de wedstrijd AZ - sc Heerenveen fakkels op het veld gegooid; woensdag werd Davy Klaassen bij de Klassieker met een aansteker geraakt. Reden voor de KNVB om de maatregelen aan te scherpen, mocht er weer iets gebeuren op de Nederlandse velden.

  • Als voorwerpen op het veld worden gegooid, dan besluit de scheidsrechter het spel stil te leggen en gaan de teams en scheidsrechters naar de kleedkamers. Als zij de wedstrijd hervatten en er worden opnieuw voorwerpen op het veld gegooid, dan besluit de scheidsrechter de wedstrijd definitief te staken.
  • Als een speler of scheidsrechter vanuit het publiek met een voorwerp wordt geraakt, dan besluit de scheidsrechter direct de wedstrijd definitief te staken.
  • Als een 'supporter' op het veld op komt, dan besluit de scheidsrechter het spel stil te leggen en gaan de teams en scheidsrechters naar de kleedkamers. Als zij de wedstrijd hervatten en er komt opnieuw een 'supporter' op het veld, dan besluit de scheidsrechter de wedstrijd definitief te staken.
  • Als een 'supporter' op het veld komt en een speler of scheidsrechter aanvalt, dan besluit de scheidsrechter direct de wedstrijd definitief te staken.


Arriva-regeling
Seizoenkaarthouders kunnen op thuiswedstrijddagen in de Eredivisie gratis met Arriva naar het Abe Lenstra stadion reizen met het openbaar vervoer in Friesland, Groningen en Drenthe. Om gebruik te maken van deze regeling heb je de Glimble-app nodig. Klik op onderstaande button hoe het precies werkt.