Bormans en Meijer ook volgend seizoen bij de sc Heerenveen Vrouwen

21 juni 2023 10:03

De selectie van sc Heerenveen Vrouwen krijgt steeds meer vorm. Zo kan de club ook aankomend seizoen beschikken over de kwaliteiten van Merel Bormans (23) en Fenna Meijer (20). Bormans en Meijer tekenden deze week een contract dat ze voor één seizoen aan de club verbindt.

Foto's Dames

Links Fenna Meijer, rechts Merel Bormans

De in Esch geboren Bormans kwam namens de Stichting Vrouwenvoetbal Noord Nederland al twee seizoenen uit in het shirt van de Friezen. Hierin kwam de Brabantse tot 46 optredens waarin ze vier keer het net wist te vinden. Trainer Hans Schrijver is content met het aanblijven van Bormans: “Merel is een linksbenige centrale verdediger die het spel goed kan lezen en ook sterk aanwezig is in de coaching. Met haar voegen we de nodige ervaring aan ons elftal toe.”

De uit Sneek afkomstige Meijer speelde twee jaar in de beloften en sinds de zomer van 2021 in het eerste elftal van de Stichting Vrouwenvoetbal Noord Nederland. Met de handtekening onder een nieuw contract bij sc Heerenveen, is de Friezin ook volgend jaar in het pompeblêden -shirt te bewonderen. Schrijver: “Fenna is het voorbeeld van sc Heerenveen als opleidingsclub. Ze heeft zich hier in de afgelopen jaren goed ontwikkeld en heeft alle jeugdteams van Oranje doorlopen. Ze speelt centraal in de verdediging, is comfortabel aan de bal en ook goed in haar passing. Ik ben blij dat ze ook volgend jaar onderdeel van ons team is.”