Kees van Wonderen: "Dat is een aspect waar ik tevreden over ben"

06 oktober 2023 15:21

Zaterdagmiddag staat wedstrijd nummer acht op het programma voor sc Heerenveen. Kees van Wonderen zijn mannen nemen het op tegen NEC. Waar de Nijmegenaren zeven punten hebben tot dusver, staat de teller in Friesland op zes. De eerste twee duels werden gewonnen, waarna vijf nederlagen volgden. Desondanks kijkt de trainer met vertrouwen vooruit op het komende duel.

DSC 2046


Afgelopen weekend verloor de ploeg nipt van FC Twente door een doelpunt van Michel Vlap. "We kunnen uit dat duel vertrouwen putten", stelt de oefenmeester. "Ik heb het vaak over de stabiele continuïteit gehad. We kregen de voorbije weken veel tegengoals. Als je nu naar de kansen keek, kregen we er niet zo veel tegen. Dat is een aspect waar ik tevreden over ben. In de eerste helft werden we naar achteren gedrukt. Het is dan belangrijk dat je niet uit elkaar valt, maar juist bij elkaar blijft. In de tweede helft lukte het om wat hoger op het veld te staan."

Van Wonderen ziet zijn elftal stappen maken. "Dat komt ook doordat de spelers in een fittere omstandigheid zijn. Zaterdag zag ik een elftal dat gestreden heeft met alles wat ze hebben, ze hebben de huid zo duur mogelijk verkocht. Het zou daarom gek zijn als we het nu heel anders gaan doen", vertelt hij. "We moeten de lijn nu doortrekken. We willen ook aan ons publiek een bevestiging geven dat we op de goede weg zijn. We willen op die ontwikkeling voortborduren."

De trainer kan geen beroep doen op Hussein Ali. "Hij heeft alleen individueel getraind deze week, dus hij zal er niet bij zijn", aldus Van Wonderen. Ché Nunnely is nog een twijfelgeval. "Hij heeft wat last van zijn knie. Voor de rest ziet iedereen er redelijk uit."