Kees van Wonderen doet oproep aan fans: "Die steun doet wat met de spelers"

24 november 2023 15:16

Na de interlandperiode hervat sc Heerenveen zaterdag de competitie in eigen huis tegen Fortuna Sittard (aftrap: 18.45 uur). Voor beide clubs een belangrijk duel om aansluiting te vinden bij het linkerrijtje van de Eredivisie. De Friezen zullen vertrouwen halen uit de laatste twee duels in het Abe Lenstra stadion. Zowel de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo als het bekertreffen met VVV-Venlo leverde een zege op. 

DSC 7073


Met dertien punten uit twaalf wedstrijden bevinden sc Heerenveen en Fortuna Sittard zich dicht bij elkaar op de ranglijst. De Limburgers staan momenteel op de negende plaats, met een iets beter doelsaldo. Trainer Kees van Wonderen kijkt uit naar het duel en merkt op dat zijn ploeg steeds beter op elkaar ingespeeld raakt. "De sfeer in de groep is goed. Je merkt dat de spelers steeds meer vertrouwen in elkaar en in de manier van spelen krijgen. We zijn er even tussenuit geweest tijdens de interlandbreak, dus het is nu zaak om tegen Fortuna weer zo goed mogelijk op het veld te staan."

Welke spelers Van Wonderen daarbij kan opstellen is nog onzeker. Pawel Bochniewicz keerde terug van het Poolse nationale elftal met rugklachten en het is ook twijfelachtig of Daniel Karlsbakk (ziek) kan spelen. Wel kwam de trainer met goed nieuws over Osame Sahraoui en Patrik Wålemark. Beide vleugelaanvallers hebben afgelopen week de groepstraining hervat en maken weer deel uit van de selectie. "Voor Osame en Patrik is het afwachten hoe het dagelijks gaat. Ze zijn terug op het trainingsveld, dus dat gaat de goede kant op."

Zoals geschetst zijn de onderlinge verschillen op de ranglijst klein. Van Wonderen spreekt daarom van een 'boeiend' duel: "We hopen dat we de lijn omhoog verder door kunnen trekken. Maar we zitten in een poule met clubs waar de verschillen klein zijn. Het verschil tussen de nummer zestien en zeven is slechts zes punten. Dat maakt deze wedstrijd dan ook interessant. Daarom een oproep aan onze supporters om ons wederom maximaal te steunen. Tegen Heracles kwam die oproep vanuit hunzelf. Nu doe ik het. Je ziet namelijk dat dit wat doet met de spelers. Die steun van onze supporters voelen ze en is heel belangrijk."