Om Utens: acht spelers van sc Heerenveen mogen hopen op interlands

07 maart 2023 14:00

Acht spelers van sc Heerenveen mogen hopen op een uitnodiging voor de nationale ploeg, waarvan de helft mogelijk uitkomt in het oranje. Milan van Ewijk en Sydney van Hooijdonk zitten in de voorselectie van Jong Oranje, terwijl Andries Noppert is opgenomen in de voorlopige ploeg van het Nederlands elftal en Timo Zaal misschien voor de Onder 20 kan uitkomen. De interlandperiode is eind maart.

57348577 ORANGE PICTURESOranje
Andries Noppert is opgenomen in de 37-koppige voorselectie van het Nederlands elftal. Naast de Friese doelman zijn er nog vier keepers op de voorlopige selectielijst gezet: Jasper Cillessen, Mark Flekken, Kjell Scherpen en Bart Verbruggen. Oranje speelt op vrijdag 24 maart een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. Drie dagen later speelt de ploeg van Ronald Koeman tegen Gibraltar.

Noppert, die de voorbije weken niet speelde bij sc Heerenveen wegens een blessure, was tijdens het wereldkampioenschap in Qatar de eerste doelman van het Nederlands elftal onder Louis van Gaal. Destijds was hij met Remko Pasveer en Justin Bijlow van de partij. Die twee sluitposten ontbreken nu in de voorselectie. De Ajacied is inmiddels reservespeler bij zijn club, terwijl de Feyenoorder geblesseerd is.


Jong Oranje
sc Heerenveen is niet alleen vertegenwoordigd in de voorselectie van het Nederlands elftal, maar ook bij Jong Oranje. Milan van Ewijk en Sydney van Hooijdonk staan op de lijst. Mochten de spelers in de definitieve selectie opgenomen worden, dan spelen ze wedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Noorwegen en Tsjechiรซ.

ย 

Tunesiรซ
Rami Kaib zit in de voorlopige selectie van Tunesiรซ, dat tijdens de komende interlandperiode twee keer tegen Libiรซ speelt voor kwalificatie van de Afrika Cup. De ploeg uit Noord-Afrika heeft vier punten na twee wedstrijden en staat bovenaan in de poule.ย 

Jong Zweden
Hussein Ali zit in de voorselectie van Jong Zweden, dat aan het einde van deze maand twee wedstrijden speelt: tegen Schotland en Colombia. De vleugelverdediger zat tijdens de vorige interlandperiode ook al bij de ploeg. Destijds speelde hij gelijk tegen Denemarken en werd er met maar liefst 1-8 gewonnen van Azerbeiszjan.

Jong Noorwegen
Osame Sahraoui kwam deze winter naar sc Heerenveen en heeft vanaf de eerste minuut indruk gemaakt. Dat de dribbelaar geen aanpassingstijd nodig had, is ook in zijn vaderland opgevallen. De voetballer zit in de voorselectie van Jong Noorwegen, dat in de interlandperiode twee vriendschappelijke duels afwerkt. Jong Oranje, met mogelijk Sydney van Hooijdonk en Milan van Ewijk, is de eerste tegenstander. Daarna wacht nog een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Portugal.

Noorwegen Onder 20
Ook de andere Noorse winteraanwinst mag hopen op een trip met zijn landgenoten. Waar Osame Sahraoui mag hopen op Jong Noorwegen, zitย Daniรซl Karlsbakk in de voorselectie van de Onder 20 zit. Die ploeg speelt vriendschappelijke wedstrijden tegen Italiรซ en Roemeniรซ.

Oranje Onder 20
De laatste speler die in een voorselectie is opgenomen, is Timo Zaal. De controlerende middenvelder annex centrale verdediger zit steevast bij de jeugdelftallen van Nederland en dat is nu niet anders. Mocht hij bij de definitieve selectie komen, dan mag hij zit opmaken voor een wedstrijd tegen Frankrijk.