Om Utens: Noppert alsnog opgeroepen voor Nederlands elftal

08 oktober 2023 22:36

De interlandperiode is nog maar net voorbij, maar over een tijdje staan de volgende landenwedstrijden alweer op het programma. Lees hier welke Heerenveenspelers hun koffers in moeten pakken voor de interlandperiode.

Noppert


Andries Noppert
"Andries krijgt een weekje vrij", vertelde Kees van Wonderen na de wedstrijd tegen NEC. De doelman zat bij de voorselectie van het Nederlands elftal, maar viel af voor de definitieve groep. "Het gaat om de vorm van de dag. Aan mij de taak om ervoor te zorgen dat ze mij straks bellen met een goede mededeling", zei de Friese keeper er zelf over. 

Dat telefoontje kwam eerder dan verwacht. Noppert is namelijk alsnog opgeroepen voor Oranje, omdat Mark Flekken zich afgemeld heeft. Het Nederlands elftal speelt twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland.

Ion Nicolaescu
Moldavisch topscorer aller tijden Ion Nicolaescu mag weer met de nationale ploeg op pad. De spits speelt twee wedstrijden: een vriendschappelijke tegen Zweden en een EK-kwalificatieduel met Polen. Tegen laatstgenoemde ploeg scoorde hij eerder al twee doelpunten, waardoor zijn land won.

Osame Sahraoui
Tijdens de vorige interlandperiode debuteerde Osame Sahraoui bij de nationale ploeg van Noorwegen met een assist. Bondscoach Ståle Solbakken is dat niet vergeten en heeft nu weer een plek ingeruimd voor de dribbelaar. Op 12 oktober is Cyprus de tegenstander, waarna drie dagen later een duel met Spanje op het programma staat.


Daniel Karlsbakk
Jan Peder Jalland heeft een plaats voor Daniel Karlsbakk in zijn selectie. De bondscoach van Noorwegen Onder 21 nam de spits tijdens de vorige interlandperiode op in zijn team en doet dat nu weer. Destijds won de ploeg tweemaal met 7-0. Nu staan er weer twee duels op het programma: op 12 oktober spelen de Noren tegen Oostenrijk, waarna op 17 oktober Italië de tegenstander is. "Ik kijk er naar uit om te zien welk niveau wij kunnen halen tegen deze teams", aldus Jalland.

Charlie Webster
Ook Charlie Webster kan het vliegtuig in. Hij is opgeroepen voor Engeland Onder 20, dat twee wedstrijden speelt. Eerst speelt de ploeg in Boekarest een wedstrijd tegen Roemenië, waarna later in de week een duel in eigen land wordt gespeeld tegen Portugal.

Oliver Braude
Afgelopen zomer haalde Oliver Braude met Noorwegen Onder 19 de halve finale op het Europees kampioenschap, nu mag hij zijn koffers pakken voor Onder 20. Op 12 oktober speelt hij tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië, waarna vier dagen later een wedstrijd gespeeld wordt tegen de talenten van Roemenië.

Bernt Klaverboer
Voor Bernt Klaverboer krijgt zijn debuut in de afgelopen interlandperiode een mooi vervolg. Hij is namelijk weer opgeroepen voor Oranje Onder 19. Voor de doelman staan er drie wedstrijden op het programma tijdens een trainingskamp in het Spaanse Marbella. Zwitserland, Australië en België zijn de tegenstanders.