sc Heerenveen genomineerd voor Voetbal Geeft Prijs: stem op 'sc Heerenveen-activeert'

06 juni 2023 16:40

sc Heerenveen is samen met negen andere eredivisieclubs genomineerd voor de Voetbal Geeft Prijs van de vriendenloterij. De winnaar van deze prijs krijgt een bedrag van 50.000 euro om dit maatschappelijke project te realiseren. Met de Voetbal Geeft Prijs daagt de VriendenLoterij jaarlijks alle eredivisieclubs uit om een vernieuwend en impactvol maatschappelijk project op te zetten.


Er zijn 10 projecten geselecteerd die kans maken om de Voetbal Geeft Prijs 2022/'23 te winnen. Supporters bepalen samen met de vakjury welk maatschappelijk project de prijs pakt en een VriendenLoterij-cheque ter waarde van €50.000, €30.000 of €20.000 wint. Stem nu op het project 'sc Heerenveen-activeert' en maak kans op twee seizoenkaarten!


sc Heerenveen-activeert
Het activatieproject van sc Heerenveen is gericht op het helpen van statushouders bij hun integratie in de Nederlandse samenleving. Veel statushouders wachten momenteel in een AZC op een woonruimte in Nederland en willen graag integreren en participeren. Het activatieproject van sc Heerenveen biedt hen de mogelijkheid om zich alvast voor te bereiden op hun nieuwe leven in Nederland, door onder andere de Nederlandse taal en cultuur te leren. Een vliegende start is namelijk van essentieel belang voor een succesvolle integratie. De club biedt workshops, trainingen, sportlessen en individuele coaching aan om 20 statushouders te begeleiden naar een betere en snellere participatie in de samenleving.