sc Heerenveen strijdt tegen Excelsior om achtste plek

12 mei 2023 15:10

Een week na de doelpuntrijke zege op NEC (2-3) staat er voor sc Heerenveen wederom een belangrijk duel in de strijd om plek acht op het programma. De ploeg van trainer Kees van Wonderen neemt het in eigen huis op tegen Excelsior (aftrap: 20.00 uur). Een wedstrijd waarin wederom resultaat gehaald moet worden, willen de Friezen zich voor de play-offs om Europees voetbal kwalificeren.

06052023307863 FPH 7560


Strijden om play-offs

Door de overwinning in Nijmegen staat sc Heerenveen in punten (41) weer op gelijke hoogte met nummer acht RKC. En dat is een positie die uiteindelijk recht geeft op het spelen van de play-offs om Europees voetbal. “De overwinning tegen NEC was nodig", vertelt Van Wonderen tijdens het wekelijkse persmoment. "Het was een wedstrijd die eigenlijk omgedraaid was ten opzichte van FC Emmen-thuis, waar wij op voorsprong stonden en de overwinning in de eindfase uit handen gaven. Deze keer stonden wij aan de goede kant van de score en pakten we hele belangrijke punten tegen een directe concurrent. Hierdoor doen we nu nog volop mee voor plek acht.”

Ook voor tegenstander Excelsior zijn de belangen groot. De Rotterdammers staan met nog drie wedstrijden te spelen op de zestiende plaats en hebben een resultaat nodig in de strijd om directe handhaving. “Zij strijden om weg te komen van die nacompetitieplek. Excelsior is een club die het organisatorisch prima voor elkaar heeft. Een lastig te bespelen ploeg. We hebben inclusief twee oefenwedstrijden al drie keer tegen elkaar gespeeld dit seizoen. Het is een taaie ploeg met snelle en vaardige spelers voorop. Daar moeten we ons goed op voorbereiden.”

Geen Van Ottele, Bruma logische vervanger
sc Heerenveen zal het zaterdag in ieder geval zonder de geschorste Syb van Ottele moeten doen. De verdediger ontving tegen NEC zijn vijfde gele kaart en is daardoor geschorst. Zijn logische vervanger is Jeffrey Bruma. Behalve de langer geblesseerde Andries Noppert en Sven van Beek beschikt Van Wonderen over een fitte selectie. “We hadden deze week een paar jongens die afwezig waren met griep, maar zij zijn allemaal hersteld.”