Seizoenkaarthouders reizen gratis met Arriva: kijk hier hoe het nieuwe systeem werkt

06 januari 2023 12:00

Als seizoenkaarthouder kun je op thuiswedstrijddagen in de Eredivisie gratis met Arriva naar het Abe Lenstra stadion reizen. Om gebruik te maken van deze regeling heb je vanaf 1 januari 2023 de Glimble-app nodig. Een uitleg hoe jij kosteloos gebruik kunt maken van de treinen en bussen van Arriva in Friesland, Groningen en Drenthe vind je hieronder.

 

Spelersbus


Zo werkt het:

  • Van sc Heerenveen ontvangen seizoenkaarthouders een e-mail met een unieke vouchercode om gratis naar alle thuiswedstrijden in de Eredivisie te reizen met treinen en bussen van Arriva.
  • Download de glimble app in de App Store of Google Play en maak eenmalig een account aan.
  • Plan je reis naar het Abe Lenstra Stadion en kies voor 'tickets kopen'.
  • Vul bij betalen je persoonlijke vouchercode in, die je via de mail hebt gekregen. De prijs van je Arriva ticket verandert dan naar 0,00 euro. Je vindt je ticket onder 'mijn tickets' in de app.
  • Reis je met de trein en wil je door het poortje op het station? Deze open je met de QR-code op je ticket.
  • Reis je met de bus? Scan de QR-code op je ticket als je instapt in de bus of laat deze aan de chauffeur zien.

 

Voorwaarden:

  • De vouchercode is geldig voor 1 seizoenkaart in seizoen 2022/2023.
  • Deze regeling geldt alleen voor Arriva-vervoer. Reis je met Arriva en een andere vervoerder? Koop de kaartjes voor de andere vervoerder dan los in de app.
  • Geldig in bus en trein van Arriva in Groningen, Friesland (incl. Qliners 315 en 350) en Drenthe (m.u.v. de treinen tussen Zwolle en Emmen).
  • Het ov-ticket is op de wedstrijddag geldig vanaf drie uren voor de aftrap van de wedstrijd tot drie uren na het laatste fluitsignaal. Dus begint een thuiswedstrijd om 18.45 uur, dan maak je tussen 15.45 en 23.30 uur gebruik van je ov-ticket.

Veelgestelde vragen

Het downloaden van de glimble app is gratis. En als seizoenkaarthouder reis je gratis met Arriva naar de thuiswedstrijden van sc Heerenveen in de eredivisie.

Het is niet mogelijk om een retourticket te boeken. Via glimble krijg je multimodaal reisadvies op maat, dus de beste reisoptie voor de heen- en de terugreis. Dit kan voor heenreis anders zijn dan voor de terugreis. Zo reis je flexibel en je bent niet duurder uit met losse tickets.

Wil je je reis alvast plannen en/of boeken? Dat kan, tot 30 dagen van tevoren. Zo kun je alvast je reis uitstippelen en tickets kopen.

Nee, de reizen van Arriva en NS moeten seizoenkaarthouders van sc Heerenveen apart boeken. Wanneer je dit niet doet, krijg je een foutmelding.

Wil je een reis boeken met een andere vervoerder dan Arriva? Dan werkt de kortingscode niet. Is de reis die je hebt geboekt met Arriva? Check dan of je de kortingscode goed hebt ingevuld. Let op dat je geen spaties gebruikt en dat je ook de streepjes in de code moet invullen.

Printen is niet nodig. Je vindt al je e-tickets overzichtelijk in de app onder "Mijn tickets".

Geboekte reizen vind je in de app terug op je startscherm onder "Mijn reizen".

Je vindt je e-tickets terug via “Mijn tickets”. Met je e-ticket open je op een treinstation een eventueel toegangspoortje. In de bus scan je het e-ticket waar dit al mogelijk, is dit niet mogelijk dan laat je het e-ticket aan de buschauffeur zien. Wanneer chauffeurs of controleurs je e-ticket scannen zien zij dat jij een geldig e-ticket hebt.

Verhoog de schermhelderheid van je telefoon. Heb je een Android telefoon? Dan kan het zijn dat je 'NFC en contactloze betalingen' hebt aanstaan. Schakel NFC uit en scan de QR-code opnieuw bij het poortje.

Je koopt je ticket voordat de reis begint, het is niet mogelijk om een ticket tijdens de reis te kopen. Deze is dan niet geldig.

Ja, je kunt met de volgende bus reizen. Het e-ticket is 15 minuten voor de geplande reis actief en actief tot een half uur na de eindtijd van de geplande rit.

Heb jij vragen over deze regeling? Neem dan geen contact op met sc Heerenveen, maar met Arriva via telefoonnummer 0800 444 6888.