Van Wonderen: "Alleen dan kun je je meten met FC Twente"

03 maart 2023 15:50

sc Heerenveen neemt het zaterdagavond om 21.00 uur op tegen FC Twente. Eerder dit seizoen werd het in het Abe Lenstra stadion 2-1 voor de thuisploeg. Of een resultaat er nu weer in zit? Kees van Wonderen weet dat de Tukkers in eigen huis nog niet verloren hebben in competitieverband, maar er is hoop: Heerenveen haalde in uitwedstrijden meer punten dan thuis.

DSC03319


"Twente is heel sterk in eigen stadion, waar het altijd vol zit en een goede sfeer is. Het wordt sowieso een interessante wedstrijd. Eerder dit seizoen wonnen we van ze, maar het had ook de andere kant op kunnen vallen. We hadden het in het begin lastig. Je moet qua afspraken goed samenwerken én veel energie leveren. Alleen dan kun je je meten met zulke ploegen", aldus Van Wonderen, die zijn ploeg afgelopen woensdag met minimaal verschil zag verliezen van Feyenoord. Door een 0-1 nederlaag is het bekeravontuur daardoor ten einde.

"Wij hadden het gevoel dat we dicht bij Feyenoord zaten. Het lukte ons om hoog druk te zetten. Dat gaf een goed gevoel, maar het gaat uiteindelijk om winnen. Je baalt dus ook, maar het was niet zo'n kater als tegen RKC. Toen speelde je ook een uur goed, maar stond er een ruime nederlaag", vertelt Van Wonderen, die dit weekend gaat proberen om de ongeslagen thuisstatus van FC Twente te doorbreken. "Zij missen een aantal spelers, maar wij ook. Sven van Beek en Andries Noppert waren al geblesseerd, terwijl Thom Haye nog ziek is. Daarnaast zijn Timo Zaal en Sydney van Hooijdonk er niet bij. Sydney had tegen Feyenoord al klachten", vertelt Van Wonderen, die niet wilde verklappen wie nu in de spits staat.