Van Wonderen blijft vertrouwen houden, ondanks nederlaag: "We hadden FC Twente flink in de greep"

02 juni 2023 14:42

sc Heerenveen verloor donderdagavond in de blessuretijd van FC Twente, maar er is snel kans op revanche. Zondagmiddag om 14.30 uur staan de ploegen alweer tegenover elkaar. Kees van Wonderen weet dat de Tukkers in de Eredivisie geen thuisduel verloren. Desondanks heeft hij vertrouwen in een goed resultaat. Eerder dit seizoen werd de onderlinge krachtmeting in de Grolsch Veste 3-3.

22072022296310 22072022296093 DSC 0878


"Van de uitwedstrijden tegen de top-vijf hebben we vier keer niet verloren. We hebben wapens in de ploeg, die het andere teams lastig kunnen maken", aldus de trainer, die stelt dat de wedstrijd van donderdagavond moeilijk te analyseren is. "In de eerste helft hadden we het lastig, maar het lukte ons om dat om te draaien. We kwamen terug in de wedstrijd. In de tweede helft had ik het gevoel dat we ze flink in de greep hadden, zonder dat we echt veel kansen creƫerde. Maar waar ligt het dan aan dat het beeld veranderde, kwam dat omdat Twente terugzakte of omdat wij de schroom van ons afgooiden?"

Vlak voor de winnende treffer van Manfred Ugalde belandde de bal aan de andere kant van het veld tegen de paal. Dat maakte de nederlaag extra zuur. "Voor hetzelfde geld gaat 'ie via de binnenkant van de paal en win je 'm. Nu verlies je de wedstrijd zelfs nog, waardoor je toch een soort kater hebt", vervolgt de oefenmeester, die erkent dat er meer wedstrijden dit seizoen in de slotfase weggegeven werden. "Dit hebben we vaker gezien. Er gebeuren soms dingen die je niet helemaal kunt verklaren. Er zit een stukje onvoorspelbaarheid in de ploeg."

Heerenveen moet in Overijssel dus een achterstand wegpoetsen. "Maar we hoeven niet het hele strijdplan om te gooien. Ik vind sowieso dat je dicht bij jezelf moet blijven. De vechtlust die de ploeg liet zien, gaf mij wel voldoening. Ook na afloop hoorde je dat de mensen een leuke wedstrijd hebben gezien", aldus Van Wonderen, die verwacht dat iedereen de wedstrijd van gisteren zonder problemen doorgekomen is. "Het is de eerste dag na een wedstrijd. Dan liggen de massagebanken vol. Het piept en het kraakt dan even, maar ik ga er vanuit dat iedereen weer beschikbaar is."