Van Wonderen heeft eindelijk primeur: "Voor het eerst iedereen in de wedstrijdselectie"

15 december 2023 15:33

Zaterdagavond staat de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop op het programma. Tegen FC Volendam gaat de ploeg van Kees van Wonderen op jacht naar de tiende zege in het Abe Lenstra stadion van het jaar. De trainer hoopt dat een reeks van vier thuisoverwinningen op rij een passend vervolg krijgt tegen de hekkensluiter.

07122023315198 DSC 4919


"We willen de lijn doortrekken", aldus Van Wonderen, die afgelopen week verloor van PSV met 2-0. Voor die wedstrijd stelde hij dat zijn ploeg met vertrouwen afreisde naar Eindhoven. Dat is door de nederlaag tegen de koploper niet verandert. Het vertrouwen in eigen kunnen is groot, zonder de tegenstander te onderschatten. "We hebben verschillende wapens en ik wil ook weer een bepaalde frisheid zien. Dit is natuurlijk een andere tegenstander als PSV, zij zijn aan het overleven. Wij moeten daar klaar voor zijn."

De oefenmeester kan beschikken over een fitte spelersgroep. "Voor het eerst hebben we iedereen in de wedstrijdselectie, al zijn Pawel Bochniewicz en Ion Nicolaescu niet helemaal honderd punten", vertelt hij. "Nico sukkelt met z’n enkel, dus die heeft gisteren niet getraind. Pawel heeft een lastige blessure met zijn rug, maar dat gaat wel de goede kant op."

Ook Patrik Wålemark wordt steeds fitter. "De fysieke ongemakken worden minder. Patrik heeft te maken met de nasleep van zijn blessure. We hoopten dat hij het zo uit kon breiden als Sven van Beek, maar dat viel tegen. Hij is er zelfs nog even helemaal uit geweest. Het lijkt nu goed te gaan. Het belangrijkste is voor hem dat hij vrij is in zijn hoofd", aldus Van Wonderen, die een serieuze concurrentiestrijd ziet aan de linkerkant van de aanval. Ché Nunnely doet het namelijk goed. "Hij brengt diepte en onbevangenheid in ons spel. De laatste periode doet hij het prima. Ché is een intuïtieve speler, nog meer dan Sahraoui en Wålemark. Zij kunnen berekender spelen."