Van Wonderen hoopt tegen stug Vitesse op 'herstel' na 'vervelende' nederlaag

27 januari 2023 17:45

sc Heerenveen neemt het zaterdagavond om 20.00 uur op tegen Vitesse in het Abe Lenstra stadion. Eerder dit seizoen stonden de ploegen al tegenover elkaar in Gelderland. Destijds wonnen de Friezen met overtuigende cijfers: 0-4. Kees van Wonderen weet dat de Arnhemse equipe niet meer te vergelijken is met het team dat destijds op het veld stond.

22012023304434 FPH2314


"Er is daar wel wat gebeurd. Ze speelden in het Letsch-tijdperk anders en hebben nu ook iets gedaan aan de selectie", aldus de trainer. Bij Vitesse staat momenteel Phillip Cocu inmiddels voor de groep. Hij heeft een lastig bespeelbaar team op de been gebracht, weet Van Wonderen. "Ze spelen gelijk tegen AZ, FC Twente en Ajax. Daarnaast verloren ze ongelukkig van PSV. Ze hebben een zwaar programma gehad, waarbij ze het de tegenstanders moeilijk wisten te maken."

Zaterdagavond kan de trainer niet beschikken over Andries Noppert, die woensdagavond uitviel in de warming-up. "Je stapt natuurlijk niet zomaar uit. De ernst viel mee na onderzoeken, maar het is een lastig probleem dat even duurt", vertelt Van Wonderen. "Ik heb ook tegen Xavier gezegd: ‘Dit is het moment waar je op gewacht hebt’. Ik ben blij dat we deze bezetting hebben."

In Sittard was het niet alleen een vervelende avond voor Noppert, maar ook voor de andere spelers. Fortuna won namelijk met 2-0, waardoor de punten niet meegingen de bus in. Van Wonderen: "Het was een vervelende, slechte wedstrijd, een onnodige nederlaag. We hebben allemaal wel eens een offday. Dat wil je natuurlijk herstellen. Je wil een reactie zien."