Van Wonderen: 'Je ziet het team sterker worden'

10 november 2023 15:45

Na een geflatteerde nederlaag in de Johan Cruijff Arena hoopt trainer Kees van Wonderen zaterdagavond wel met een resultaat terug te keren naar Fryslân. Morgen wacht de uitwedstrijd tegen Vitesse (aftrap: 21.00 uur), een tegenstander die op de ranglijst dicht bij de Friezen staat.

61909897 ORANGE PICTURES


Sahraoui vraagteken
In de missie om drie punten te pakken bij Vitesse moet Van Wonderen het wellicht stellen zonder Osame Sahraoui. De Noorse dribbelaar is nog een vraagteken. Voor Patrik Wålemark komt de wedstrijd tegen de Arnhemmers nog te vroeg, hij kampt met heupklachten. Ion Nicolaescu keert wel weer terug in de wedstrijdselectie.

Vertrouwen 
Van Wonderen ziet zijn elftal geleidelijk stabieler en beter worden: ''Je ziet het team sterker worden en meer vertrouwen uitstralen. De spelers voelen dat ook. Nu is het zaak om met dat vertrouwen punten te pakken.''

Dan over de tegenstander. ''Vitesse zit in een moeilijke fase, maar zullen daarom getergd zijn en zich strijdbaar presenteren. Daar moeten we klaar voor zijn. Omdat de verschillen in de eredivisie klein zijn moeten we goed beseffen dat we alles uit de kast moeten halen om weg te blijven uit de gevarenzone'', waarschuwt Van Wonderen. 

sc Heerenveen kan morgenavond in Arnhem rekenen op een goed gevuld uitvak. Er reizen 650 supporters mee naar de GelreDome.