Van Wonderen kan beschikken over Sahraoui, maar moet Noppert langer missen

07 april 2023 15:30

sc Heerenveen neemt het zaterdagavond op tegen FC Volendam. Eerder dit seizoen stonden de ploegen al twee keer tegenover elkaar: in het vissersdorp werd het competitieduel 1-3 voor de Friezen, in het Abe Lenstra stadion werd het in het bekertoernooi 2-0. Kees van Wonderen kan door die resultaten met een goed gevoel naar de wedstrijd toeleven.

04032023306146 2826


Afgelopen weekend speelde de pompeblêdenformatie met 1-1 gelijk tegen AZ, het derde gelijkspel in een uitwedstrijd tegen een club uit de top-vijf. Het geeft een goed gevoel richting het einde van het seizoen, maar Van Wonderen rekent zich niet automatisch rijk. "We hadden ook moeilijke fases. We zijn een elftal dat hier toe in staat is, maar dan moet alles wel kloppen. We moeten dingen samen doen, scherp zijn. Dan kunnen we echt competitief zijn", stelt de oefenmeester, die zag dat het er fanatiek aan toe ging tijdens de trainingen deze week. "Je wilt dat ze elkaar uitdagen."

Een van de spelers die er vrijdag bij was op Sportpark Skoatterwâld was Osame Sahraoui. "Hij viel met een liesblessure uit tegen AZ en heeft een aantal dagen niet getraind, maar dat ziet er goed uit. Hij heeft de laatste twee dagen meegetraind", aldus de trainer, die ook inging op de situatie van Andries Noppert, die binnenkort onder het mes moet door een blessure. "Hij is bij meerdere specialisten geweest. Het ging wel iets beter, maar het ging te weinig stapjes vooruit. Daarom is hiervoor gekozen."