Van Wonderen kijkt uit naar bekerduel: "Daar moet je klaar voor zijn"

06 februari 2023 17:18

sc Heerenveen neemt het dinsdagavond om 21.00 uur op tegen NAC Breda in het bekertoernooi. Sydney van Hooijdonk, Thom Haye en Kees van Wonderen speelden allemaal voor de club uit Breda. Ze weten dat het kan spoken in het Rat Verlegh Stadion. "Voor hen is het de wedstrijd van het jaar", aldus de trainer.

UTRHEE 4


Tot dusver speelden de Friezen dit seizoen twee wedstrijden in het bekertoernooi. Eerst was er een bekerthriller tegen HSV Hoek, waarbij verlenging nodig was om de amateurs te verslaan. De ronde daarop werd simpeler afgerekend met FC Volendam. In het Abe Lenstra stadion werd het 2-0 door doelpunten van Pelle van Amersfoort en Sydney van Hooijdonk. De aanvallende middenvelder moet het duel van dinsdagavond aan zich voorbij laten gaan door een blessure. "Hij voelde al iets in de warming-up, maar wilde het toch proberen. In de rust hebben we hem alsnog gewisseld", aldus Van Wonderen, die ook niet kan beschikken over Andries Noppert.

Jeffrey Bruma en Thom Haye, die het veld noodgedwongen moesten verlaten tegen FC Utrecht, zijn wel fit genoeg om te spelen. Ook Ché Nunnely en Osame Sahraoui reizen met de ploeg mee naar Breda. "Het belangrijkste is dat we doorgaan in de beker. Daar heb je fitte jongens voor nodig. Maar we kijken ook met een schuin oog naar de volgende weken. Je wilt die jongens ook minuten aanbieden. Op die weegschaal balanceren we", stelt van Wonderen.

De laatste vijf Eredivisieploegen die in de beker naar Breda moesten, werden uitgeschakeld. "Het zal een ander beeld zijn dan in de competitie", verwacht Van Wonderen, die weet hoe belangrijk de supporters zijn bij de Brabantse club. "Het is een club waar ik gespeeld heb. Ze hebben een trouwe aanhang, het is mooi om daar te spelen. Ze gaan er opklappen, gesteund door de fans. Daar moet je klaar voor zijn."